Predsjednik Čavara Livnjaku smanjio kaznu za ubojstvo

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara donio je Odluku o odbijanju molbi za pomilovanja za osam osuđenika u ovom bh. entitetu. Istom Odlukom, on je prihvatio brisanje presude u jednom te djelomično brisanje presude u drugom slučaju, prenosi N1.

Kako piše u Odluci, molbe za pomilovanja su odbijene sljedećim osobama: Dubravić (Aziz) Mersed, Tufekčić (Zakir) Kenan, Galić (Milan) Predrag, Alić (Ismet) Anel, Šehić (Šaban) Mensur, Martinović (Faik) Edin, Bekić (Redžep) Elvir, Hodžić (Ekrem) Aldin

Odluku o djelimičnom oslobađanju od izdržavanja kazne, Čavara je donio za osuđenog Slavka Lauša iz Livna.

Presudom Županijskog suda u Livnu za kazneno djelo ubojstvo, Lauš je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Presudom Vrhovnog suda FBiH izrečena presuda je preinačena na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Predsjednik Federacije donio je odluku da se Lauš djelomično oslobodi od izdržavanja izrečene kazne zatvora za razdoblje od šest mjeseci, piše u Odluci objavljenoj u Službenom listu Federacije.Čavara je ranije u nekoliko navrata uglavnom odbijao molbe za pomilovanja osuđenika.