Centar izvrsnosti u Livnu / VIDEO

Livanjska škola za život, Srednja strukovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića, dobila je još jedno priznanje na svom višegodišnjem putu uspješnosti.

Naime, njezin ravnatelj Saša Grabovac potpisao je sporazum o suradnji s ravnateljem Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije u Splitu Ivicom Zelićem.

Ova ustanova promiče obrazovanje potencijalno darovitih učenika i pokušava im pomoći u ostvarenju njihovih potencijala u domovini i svijetu.

Bavi se i osposobljavanjem obrazovnih djelatnika za rad s darovitim učenicima, kazao nam je Grabovac i dodao kako će tom suradnjom strukovna škola iz Livna otvoriti svoja vrata nadarenoj djeci i ponuditi im najbolje uvjete obrazovanja i ostvarenja njihovih potencijala.

Uz redovito održavanje nastave, u jednoj od radionica SSŠ posebno je živo. Riječ je o kontinuiranom radu malog pogona za preradu voća, proizvodnju sokova i pekmeza.

Taj pogon ovoj obrazovnoj ustanovi polovinom prošle godine donirao je FAO, organizacija UN-a za hranu i poljoprivredu, u okviru projekta “Potpora pripremi planiranja lokalnog razvoja vođenog zajednicom”, koji je financiralo Ministarstvo poljoprivrede Mađarske.

Projekt je zapravo ulaganje u poboljšanje kvalitete života, a školi je dao priliku obučavanja učenika za rad u malim proizvodnim pogonima.

Nazočili smo proizvodnji soka od aronije te smo ga i isprobali, tako da iz prve ruke možemo potvrditi njegovu kvalitetu. Svoje usluge SSŠ daje svim zainteresiranim proizvođačima, pojedincima i OPG-ovima. Večernji.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply