CIA PREDVIĐA: Hrvatska u Savezu s Amerikancima, BiH i Srbija u Savezu pravoslavnih zemalja!

NEW YORK – CIA i američka nevladina organizacija Stratfor prognoziraju raspad današnje EU na nekoliko skupina – staru Europu, novu Europu, koja će biti okrenuta SAD, te savez pravoslavnih zemalja.

Zapadni blok ili staru Europu činile bi Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Austrija, Španjolska, Portugal, Italija, Švedska, Norveška i Finska.

Novu Europu bi činile Litva, Estonija, Latvija, zemlje Višegradske grupe, Slovenija (danas bi tu bila i Hrvatska), a on bi se nalazio pod njemačkim ekonomskim i američkim vojnim patronatom.

Treći blok predstavljao bi balkansku konfederaciju koju bi činile pravoslavne zemlje – Srbija, Rumunjska, Bugarska, Makedonija i Grčka. Ovom bloku pripala bi BiH, kao i Albanija.

Mnogi stručnjaci ističu da ovo predviđanje treba shvatiti ozbiljno i podsjećaju da je CIA sredinom osamdesetih godina prošlog vijeka najavila raspad tadašnje SFRJ.

Slična predviđanja iznosi i američka nevladina organizacija Stratfor.

U ovoj nevladinoj organizaciji smatraju da će se EU uskoro raspasti na dva dela: bogatiji Zapad i grupu malih zemalja Središnje Europe, koje će se vojno prikloniti SAD.

I oni predviđaju stvaranje pravoslavne unije (Bizanta). Taj savez će, kako navode, biti “plinska unija”, čiji je osnovni motiv formiranja – novac.

Geopolitički stručnjaci suglasni su da je došlo vrijeme višeblokovskog sistema, s nekoliko centara moći, te da SAD i NATO neće više imati glavnu ulogu na svjetskoj sceni.

Raspad EU najviše bi odgovarao SAD i Rusiji, navode neki portali za političku analitiku, prenosi Slobodna Bosna.

Brexit i dolazak Donalda Trumpa na čelo SAD-a mnogi vide kao jasno ubrzanje predviđenog raspada EU.

Autor: Dnevno.ba