Cijela obitelj Zlatka Dalića živi u Livnu, a evo što kaže njegov brat Miran!

– Livnjaci su uvijek bili u nekim iskušenjima pa su stvari preuzimali u svoje ruke, od rata, politike, a evo i sporta – zaključio je Miran Dalić.

dalić

Nakon šokantnog raspleta na Rujevici koja je Hrvate bacila u očaj, sve oči uprte su večeras u Kijev i u jednoga čovjeka, Zlatka Dalića, novoga izbornika nogometne reprezentacije. Postavlja se pitanje – hoće li Dalić, koji je izgradio sjajnu karijeru, kao i veliki broj njegovih Livnjaka, potučenu vojsku vatrenih dignuti iz mrtvih, okupiti kao momčad i spremiti u Rusiju.

Osim njega, cijela bliža obitelj živi u Livnu, a brat Miran uvjeren je da će Zlatku to poći za rukom. – Bit će teško pobijediti, ali vjerujem da će vatreni, sa Zlatkom na čelu, uspjeti otići u Rusiju – rekao je jučer za Večernji BiH Miran Dalić, koji je i sam skoro cijeli život u nogometu te je u nekoliko navrata kao trener s UEFA-inom licencijom u više navrata vodio i tamošnji Troglav.

https://www.vecernji.hr/sport/miran-dalic-zlatko-dalic-hrvatska-reprezentacija-1199700

Sa Zlatkom se čuo kada je preuzeo vruću fotelju, ali i po dolasku u Kijev i opet je naglasak na motiviranju igrača. – Zlatko je u tome dijelu kvalitetan i u svim ekipama s kojima je bio jako je puno radio na tome kako igrača staviti u funkciju. Ako igrač nije u funkciji, bez obzira na njegovo znanje, a kojega nesumnjivo imaju svi igrači Hrvatske, ne možete pobijediti nikoga – dodao je.

Obitelj Dalić jedna je od onih koja svjedoči da u zemljama zapadne Europe i prekooceanskim zemljama živi dvostruko više Livnjaka nego što ih je u BiH. Ovo podneblje dalo je brojne uspješne poduzetnike, političare, književnike, uglednike, a napose sportaše. Uz Šukera i Daliće, tu su i braća Niko i Robert Kovač. Zatim Jako Andabak, svojedobno jedan od najvećih dioničara Hajduka. Alfa i omega malog nogometa u Livnu je Dalibor Duvnjak, koji je s momčadi Seljaka bio i prvak Jugoslavije. – Livnjaci su uvijek bili u nekim iskušenjima pa su stvari preuzimali u svoje ruke, od rata, politike, a evo i sporta – zaključio je Miran Dalić.

Večernji.ba