ČITATELJ: Evo kako Javno poduzeće d.d. Mostar uništava naše ceste

Poštovani, molim vas ukoliko ste u mogućnosti da objavite slijedeći tekst i fotografije kao kritiku na održavanje cesta u HBŽ.

Zahvalni vozači!

KAKO JAVNO PODUZEĆE CESTE D.D. MOSTAR UNIŠTAVAJU CESTE

Proteklih dana vozači koji prometuju između Tomislavgrada i Livna, via Prisoje, svjedoci su uništavanja magistralne ceste od strane imenjaka s predznakom javno poduzeće, Javnog poduzeća Ceste d.d. Mostar.

To poduzeće je igrom slučaja ujedno i zaduženo za održavanje navedene prometnice i sve to novcem koji plaćaju vozači motornih vozila kroz nebrojene novčane naknade uz registracije vozila i nebrojene trošarine uz svaku litru natočenog goriva.

Naime, nakon izvršene ”sanacije” navodno oštećenog kolnika u Prisoju, od strane navedenog Javnog poduzeća, kolnik je u tko zna koliko puta lošijem stanju nego prije nesretne ”sanacije”.

Asfaltne zakrpe se nalaze tik jedna do druge, ipak dovoljno razmaknute i nedovoljno izravnate, da se vozači prilikom prelaska preko zakrpa odmah razbude ukoliko su još pospani.

Ne znam, možda je to njihov doprinos sigurnosti na cestama, jer sigurno nitko neće zadrijemati za volanom.

Samo po sebi, nameće se logično pitanje, je li možda ovo Javno poduzeće u nekakvom suvezluku s brojnim prodavačima autodijelova u našoj županiji, jer će njima zasigurno porasti prodaja dijelova ovjesa vozila, a moguće i ostalih dijelova karoserije.

Ako  takvo partnerstvo ne postoji, onda je očito da Javno poduzeće Ceste d.d. Mostar ili nemaju znanja ili nemaju iskustva ili nemaju potrebnu mehanizaciju za rad da odrađuju poslove sanacije kolnika, posao za koji su zaduženi i ovlašteni i plaćeni našim novcem.

Zato vas molim, u ime svih vozača koji vas se uvijek sjete svaki put kad prijeđu svojim vozilom preko ”saniranog” kolnika, neki i više puta dnevno, nemojte više uništavati ceste!

HVALA!!!