Čović: Bošnjačka politika nije svjesna kamo ide

Dragan Čović, predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH te hrvatski član Predsjedništva BiH u intervju portalu Dnevnik.ba koji će objaviti u četvrtak rekao je da bošnjačka elita danas nije svjesna kojim putem ide. Čović je istaknuo kako dobar dio bošnjačkih političara danas jednostavno nije svjestan posljedica svojih djela.

„Oni koriste metode koje su korištene prije 30 godina. Najbrojniji narod ima i najveću odgovornost za budućnost BiH. To je danas na razini BiH i FBiH bošnjački narod. Ogromna je odgovornost na Bošnjacima da razumiju da u BiH imamo tri konstitutivna naroda i da ovo nikad neće biti građanska država“, istaknuo je Čović.

Dodao je kako se neshvaćanje posljedica vlastitih djela bošnjačkih političara na određeni način vidjelo i tijekom održavanja predizbornog skupa turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Sarajevu. „Vidjeli ste neki dan ovdje posjetu turskog predsjednika i kakvu je to izazvalo reakciju Europe.

S Merkel smo 40 minuta pričali o dolasku Erdogana. Da smo o tomu mi Hrvati više govorili, to bi još više produbilo jaz“, rekao je između ostalog Čović.

www.vecernji.ba