ČOVIĆ: Nema više uvjeta! U sljedećih sedam dana imat ćemo novu vlast!

Pedsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović kazao je za Avaz TV da bi BiH novu izvršnu vlast trebala dobiti u sljedećih sedam dana.  Prema njegovim riječima, uvjetovanja više nema i sve je dogovoreno između lidera koji će činiti buduću okosnicu državne vlasti.

– Što se tiče Vijeća ministara, uvjeta više ne može biti. Mi smo sve ono što je trebalo napraviti između sebe dogovorili. Ovih dana smo, jučer i prekjučer, razmijenili informacije i čini mi se da smo blizu dogovora, ali to se meni nekoliko puta činilo, pa da ne bude opet da ne vidimo dobro aktualnu situaciju – kazao je Čović.

On je istaknuo da nema nijedne prepreke da “vrlo brzo imamo jedan sažetak plana rada budućeg predsjedatelja Vijeća ministara”, na osnovu kojeg će Predsjedništvo BiH donijeti odluku o imenovanju mandatara.

– Ako to bude tako, a nekoga sam još čuo da je to kazao, mogli bismo u sljedećih sedam-osam dana imati uspostavu novog režima u Vijeću ministara. Što se tiče nižih razina vlasti, s partnerima se moramo dogovoriti što želimo, kao što smo se ovdje dogovorili, pa smo pisali izjave kako želimo raditi, isto se moramo dogovoriti i za federalnu razinu.

Znači, ako smo partneri mi i SDA, onda moramo ozbiljno sjesti i vidjeti što ćemo raditi u iduće četiri godine, da nam ne propadnu projekti. Mi smo već otpočeli razgovore sa SDA prije dva dana, razgovarali smo tri-četiri sata – kazao je Čović za Avat TV.

Naglasio je da nema uvjetovanja s bilo koje strane te da se u ovoj godini mora izmijeniti Izborni zakon BiH.

– Izborni zakon mora biti donesen u ovoj godini kako bi iduće godine imali izbore u Mostaru. (Večernji list)