Čović obišao Glamoč, Bosansko Grahov i Drvar

čović

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović održao je danas sastanke s općinskim odborima te stranke u Glamoču, Bosanskom Grahovu i Drvaru.

Uz predsjednika Čovića, u izaslanstvu su bili zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto, predsjednik ŽO HDZ-a BiH HBŽ-a i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi HBŽ-a Ivica Brešić, predsjednica ZŽ KKK HDZ-a BiH HBŽ-a Tihana Krželj i predsjednik M ŽO HDZ-a BiH HBŽ-a Ante Bokanović, priopćeno je iz te stranke.

Predsjednik OO HDZ-a BiH Glamoč Marko Damjanović upoznao je na sastanku stranačko vodstvo s aktualnim prilikama u Glamoču te iskazao potrebe koje su nužne za Hrvate Glamoča.

Na sastanku je razgovarano i o svim otvorenim pitanjima na koje nailazi OO HDZ-a BiH u Glamoču te je iskazana potpora pri rješavanju aktualnih problema.

U Bosanskom Grahovu Čovića i izaslanstvo dočekao je predsjednik OO HDZ-a BiH Bosansko Grahovo Darko Sarić i članovi tog odbora.

U stranačkim prostorijama razgovarano je o trenutnoj situaciji na području Bosanskog Grahova, kao i o trenutnim projektima koje ovaj odbor provodi. Poseban naglasak stavljen je na izgradnju Kulturnog centra Hrvata u selu Korita, koji je, kako je istaknuto, od velike važnosti za Hrvate. Također, razgovarano je i o lošoj zdravstvenoj zaštiti na području Bosanskog Grahova i iskazana je potreba za njenim unapređenjem. Osim pružene i obećane podrške u svim projektima na području Bosanskog Grahova, predsjednik Čović je izrazio zadovoljstvo prezentiranim stanjem.

Nakon Bosanskog Grahova, Čović je u pratnji stranačkog izaslanstva održao sastanak i s članovima OO HDZ-a BiH Drvar.

Predsjednik tog odbora Stijepo Vukančić predstavio je rad odbora i aktualne projekte koje provodi.

Na sastanku se govorilo o stanju, prilikama i mogućnostima u Drvaru te je tražena konkretna pomoć visokog izaslanstva HDZ-a BiH oko nekih poteškoća s kojima se stanovništvo Drvara susreće.

Predsjednik Čović, sa stranačkim dužnosnicima, informirao je nazočne o trenutnim političkim prilikama u BiH.

Kazao je kako će se i veće razine uključiti pri rješavanju mogućih problema i nesporazuma na koje nailaze Hrvati Drvara.

Nakon radnog sastanka, upriličeno je i svečano otvaranje prostorija Elektroprivrede HZ HB u Drvaru.

Dnevni list