ČOVJEK JE PRONAŠAO MALENOG PSIĆA KOJI JE ŽIVIO U CIPELI I PRUŽIO MU PREKRASAN NOVI ŽIVOT

Goran Marinković je pronašao malenog psića koji je živio i spavao u cipeli te mu je odlučio pružiti prekrasan novi život.

Vijesti o dobrim ljudima brzo se šire, pa su tako jedan Kraljevčanin i njegovo dobročinstvo dospjeli i do čuvenog portala The Dodo posvećenog životinjama, a najviše kućnim ljubimcima.

Kada šeta ulicama Kraljeva, Goran Marinković uvijek sa sobom nosi hranu. Zašto, pitate se? Svakog dana, ovaj plemeniti čovjek nahrani preko stotinu napuštenih pasa i mačaka koje nemaju nikoga da brine o njima. Hvala Bogu, tu je Goran, čije je srce dovoljno veliko za sve njih.

NIJE IMAO SRCA OTIĆI OD NJEGA

Jednom prilikom, Goran je tako naišao na malenog psića i nije imao srca otići od njega. „Prolazio sam jednom uzanom stazom i začuo cviljenje koje je dopiralo iza nekog kamenja. Tu sam ugledao štene – promrzlo, gladno, žedno. Imao sam kod sebe hranu pa sam joj odmah dao salamu“, ispričao je Marinković za The Dodo.

Psić cipela 1

Maleni psić nažalost je živio kraj jedne gomile smeća, a za sklonište se snašao tako što je spavala u jednoj staroj cipeli. Ženkica je bila premlada da bi opstala bez majke, ali Marinković nije uspio pronaći nijednog psa u blizini.

Kako je prišao štenetu, ono je odmah leglo na leđa i pokazalo Goranu stomačić. To je inače znak da pas ima povjerenja u vas, ali je Marinković znao da je riječ o nečemu drugom. „Bila je iscrpljena, jadnica. Znala je da sam joj možda jedina šansa da se nešto promijeni, pa je samo legla, kao da se predaje.“

KRALJEVČANIN JE POVEO ŽENKICU SA SOBOM

Dobri Kraljevčanin uzeo je malenu ženkicu sa zemlje i ponio je sa sobom – ravno kod veterinara. Nije bio siguran bi li preživjela da je ostala sama u šipražju, spavajući pod nebom, bez hrane i vode. Nazvao ju je Koko i oduševio se kakav je to mali borac.

Kako joj se snaga vraćala, Koko je postajala sve slađa i umiljatija. Njezina prava osobnost je zasjala. „Voli ljude“, kaže Marinković. „Uvijek je vesela!“

Koko

ODRASLA JE U PRAVU LJEPOTICU

Godinu dana kasnije, Koko nije nimalo ličila na ono bolesno štene koje je Marinković našao. Odrasla je u pravu ljepoticu, čupavu i mekanu, uvijek uzbuđenu kada treba krenuti u novu pustolovinu.

„Koko ima divan dom i trenutno je na odmoru. Dobivam slike redovno – sada su negdje na moru“, rekao je Marinković, zadovoljan što je još jedan pas zahvaljujući njemu sklonjen s ulice i sretno udomljen.

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno