Čovjek koji je prijetio kardinalu smrću i dalje na slobodi / VIDEO

Osoba koja je za vrijeme mise u Sarajevu kardinala Puljića nazivala svinjom i prijetila mu smrću, niti je uhićena, niti je protiv te osobe pokrenuta istraga, niti podignuta optužnica.

On je samo prekršajno kaženjen zbog narušavanja javnog reda i mira. I to je učinjeno kako bi se onemogućilo podizanje optužnice, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

Drugim riječima, čovjek koji je za vrijeme mise u blizini sarajevske katedrale javno, pred okupljenim novinarima izgovorio: “Čuvate svinju. Neće se danas ništa dogoditi, nismo ludi, ali hoće za par dana, garantujem vam”, na slobodi je!

To drugim riječima znači da je kardinal Puljić zahvaljujući nepostupanju sarajevskog Županijskog tužiteljstva na čijem je čelu Sabina Sarajlija u životnoj opasnosti, kazao je visoki pravosudni dužnosnik za HMS.

– Osobu koja je prijetila kardinalu Puljiću smrću prekršajno se kažnjava kako bi se onemogućio kazneni progon, njegovo uhićenje i poduzanje optužnice zbog izrečene prijetnje smrću najviše rangiranom dužnosniku Katoličke crkve u BiH.

Smatra se kako je on već procesuiran, a po zakonu se osoba za jedno djelo ne može dva puta procesuirati. Izricanjem prekršajne kazne se, praktički, tu osobu ostavlja na slobodi i omogućuje da potencijalni ubojica izvrši svoj javno izrečeni naum ubojstva kardinala Puljića – upozorio je sugovornik HMS-a iz pravosudnih struktura, koji nije želio da ga se imenuje.

Prema mišljenju HMS-ova sugovornika, na ovo treba odmah upozoriti javnost, a kardinalov Ured žurno mora zatražiti zaštitu od nadležnih tijela.