Crveni polumjesec Turske osigurao pakete pomoći za 50 obitelji u Livnu

Crveni polumjesec Turske (Kizilay) počeo je sa podjelom 250 paketa hrane za socijalno ugrožene obitelji u više bosanskohercegovačkih gradova, a volonteri su prvih 50 paketa podijelili na području grada Livna.

Suat Sokullu, šef izaslanstva Crvenog polumjeseca Turske u BiH, rekao je za AA kako je ovaj projekat realiziran u suradnji s partnerskom organizacijom Društvom Crvenog križa BiH.

“Danas smo počeli s akcijom podjele paketa pomoći za najugroženije obitelji. U Livnu smo podijelili pakete za 50 obitelji, a naši volonteri će u narednim danima to uraditi u Bihaću, Cazinu i Ključu”, istakao je Sokullu.

Dodao je kako paketi pomoći sadrže osnovne životne namirnice (ulje, šećer, brašno, makaroni, riža), te naglasio kako će aktivnosti Kizilaya na području BiH biti nastavljene i narednih mjeseci.

Izaslanstvo Crvenog polumjeseca Turske u BiH djeluje od 2018. godine, a od tada do danas je u okviru niza projekata podijeljeno više od 20.000 paketa pomoći za najugroženije obitelji.

Crveni polumjesec Turske naročito je bio aktivan u pomoći migrantima na području Unsko-sanskog kantona. U organizaciji Crvenog polumjeseca u BiH je stiglo više od 20 šlepera pomoći u šatorima, odjeći, hrani, higijenskim proizvodima i drugim potrepštinama.

https://www.trt.net.tr/