Čudna moda u Sinju – seks u minskom polju

mine

Eksplozija orgazma na Kukuzovcu: mladi Sinjani i Sinjanke, čim padne sumrak, ulaze u minsko polje i riskiraju živote kako bi se seksali

Krajem ožujka najavljeno je kako će ove godine od mina biti očišćena još dva važna lokaliteta na području Splitsko-dalmatinske županije: vojarna u Žrnovnici i bivši vojni kompleks na Kukuzovcu. Kada je proglašen neperspektivnim uslijedila je devastacija a onda su ga počeli otkrivati motorizirani ljubavni parovi.

Vidjevši da je na početku asfaltne prometnice koja s državne ceste Sinj-Split vodi prema unutrašnjosti poligona skinuta dotadašnja željezna kapija, pojedini parovi u potrazi za prostorom slobodnim od znatiželjnih očiju automobilima su počeli ulaziti unutar kompleksa. A budući da u okolici Sinja u kasnim večernjim i noćnim satima zna vladati gužva, makar bi svi htjeli vidjeti, ali da se njih ne vidi, broj parova koji se u automobilima dolaze “ispucati” unutar bivšeg vojnog poligona Kukuzovac sve je veći, piše Slobodna Dalmacija.

Upućeni kažu da ih ponekad zna biti na desetine. Jer prostora je na Kukuzovcu toliko da svatko od njih lako može pronaći skrovito mjesto.

Može jedino vidjeti druge i biti viđen od drugih koji su na to mjesto došli istim poslom, s velikim izgledom da će se poštovati nepisani zakon šutnje.

Upućeni nam kažu da bi bar dio bivšeg vojnog kompleksa Kukuzovac, svakako baš onaj koji najviše koriste spomenuti ljubavni parovi, trebalo proglasiti lokalitetom od posebnog interesa za natalitet. Jer kad se mladi par, mladić i djevojka, “igraju”, rezultat je u pravilu trudnoća djevojke. A što nam je danas, u vrijeme kada mladi masovno odlaze u zapadnoeuropske zemlje, važnije nego stvarati što više djece?

Na Kukuzovcu se ta domoljubna djelatnost svakodnevno radi punim intenzitetom. Svjedoče tome materijalni tragovi koje u skrivenim nišama Kukuzovca iza sebe ostavljaju ti ljubavni pregaoci poput papirnatih ubrusa i vlažnih maramica kojima poslije odrađenog posla obrišu alatke.

Na žalost onih koji su protiv bilo kakve kontracepcije, vidljivi su i odbačeni upotrijebljeni kondomi. Poslije svega ostaje zaključiti da se na Kukuzovcu, iako ga je HV još 2008. godine napustila te njegovo moderno strelište i cijeli kompleks proglasila neperspektivnim, i dalje puca, svakodnevno i iz godine u godinu sve masovnije. Ali ne olovom koje gasi živote već automatskim biološkim napravama kojima se životi stvaraju.

To vlasti moraju imati u vidu. Kukuzovac svakako trebaju pregledati pirotehničari i definitivno otkloniti svaku prijetnju stvarnih ubojitih mina. Ali dobro bi bilo ne dirati gnijezda u koja tijekom noćnih sati u svojim automobilima dolaze ljubavni parovi.

Bit će velika šteta ako bi im se onemogućilo “pucanje”. Bar dok se Kukuzovac ne upotrijebi za nešto svrsishodnije. Ako od ljubavnog sjedinjenja i proizvoda koji stiže poslije 9 mjeseci išta svrsishodnije može biti.