“Da istina je, udala sam se za ujaka zbog para! Neću valjda ostati bez njegove mirovine!”

“To je bila njegova ideja. Vidio je kako se mučim.”

ujaka

Srbijanka Saveta Nikolić sklopila je bračnu zajednicu s majčinim bratom Vladislavom Stoiljkovićem kako bi naslijedila njegovu švicarsku mirovinu jer jedva preživljava…

Nišlijka Vijeća Nikolić (50) udala se za rođenog ujaka Vladislava Stoiljkovića (73) iz Donjeg Dragovlje kod Gadžinog Hana kako bi naslijedila njegovu mirovinu koju je stekao radeći u Švicarskoj, piše “Kurir” …

Brak između ujaka i ujaka završen je prije devet godina u Nišu i bila je tajna sve dok netko prije mjesec dana o ovoj svadbi nije obavijestio policiju. U slučaj je uključeno i Osnovno javno tužilaštvo i ustanovljeno je da njih dvoje nisu počinili kazneno djelo, te da nema osnova za kazneno gonjenje, ali da je prekršen Zakon o braku i obiteljskim odnosima, koji zabranjuje brak između bliskih srodnika.

Sad priča

Vijeće priznaje da se udaju u stric i ukazuje da je to učinila samo za novac.

“To je bila njegova ideja. Vidio je kako se borim, teško radim, samohrana majka dvije odrasle djece koja također nisu zaposlena. Nisam znao da postoji nešto kontroverzno, mislio sam da je to naša stvar. Ja nisam niti prvi niti zadnji da to učinim kako bih naslijedio stranca kad nisam uspio dobiti mirovinu “, objašnjava Vijeće.

Istaknula je da njezin ujak nije bio zaljubljen, već fiktivni brak na računu.

“Daleko, to je moj ujak! Ne znam kako netko može misliti da imam veze s njim. Poštovamo jedni druge, svi rođaci znaju što smo učinili i odobrimo ovaj brak. Imao je plemenitu namjeru, i prihvatio sam ga, računajući na to mirovinu. Ovdje su već godinama. Radim ovdje u trezoru, prodajem povrće od jutra do sutra, izgubim zdravlje, možda ću umrijeti pred njim. I ne vidim ga. On je u Švicarskoj. Kakve su to osobe koje su mislile da sam zaljubljen u rođendan svog ujaka? “, Plače Vladislavov rođak.

Neće biti uhićeni

Kad je iz novinara “Courier” čula da je netko podnijela tužbu protiv nje za ovaj brak, Vijeće je bilo zabrinuto:

“Pa, nisam kriv ni za što, neće biti uhapšen, zbilja me zanima tko je to učinio i zašto. Ma, naći ću ga vidjeti što ima protiv mene!

Obiteljski zakon odnosi se na treće stupanj srodstvo kao bračni poremećaj. Prema stručnjaku za obiteljsko pravo, takav brak je apsolutno ništav, smatra se da nije ni zaključeno tako da Vijeće ne može naslijediti strpljivu mirovinu. Služba za maternicu u Nisu nije htjela komentirati ovaj slučaj pozivajući se na privatnost supružnika, s tim što su ovi podaci dostupni samo tijelima državne odvjetništva.