Dalić dobio ulicu u Livnu: Majka Kata hrvatskom selektoru poručuje da izgubi

Televizija Federacije BiH (FTV) objavila je sinoć u dnevniku prilog iz Livna u kojem su govorili članovi obitelji i prijatelji hrvatskog selektora Zlatka Dalića, koji je rođen u ovom gradu.

– Livno se Zlatkom Dalićem ponosi: Bosanac i Hercegovac na čelu hrvatske reprezentacije, najavila je voditeljica prilog koji započinje rečenicom: – Majka ga voli, a Hrvatska slavi, prenosi Jutarnji.hr.

U razgovoru za FTV Dalićeva majka Kata je sretna, ali i brine za sina te mu poručuje:

– Da ide do kraja, pa dokle stigne. A ja mu kažem: Izgubi! A on: A mama što? A ja mu kažem pa da ovo više prekine se, dodijalo mi. Žao mi je njega, sekira mi se – izjavila je sa smiješkom i neskrivenim ponosom gospođa Kata, s kojom su reporteri razgovarali uoči utakmice Hrvatska – Engleska, što znači da će mama Dalić još neko vrijeme biti na slatkim mukama.

U domu Dalića vladaju ponos i strepnja.

– Jako sam ponosna na njega i njegov uspjeh koji je napravio i što sam još ponosnija što je sam sve napravio, što mu nitko nije pomogao, nego sam. Bio je jako uporan, jako strpljiv, jako vrijedan – ističe Mladenka Bandov, Dalićeva sestra.

O Daliću su u superlativima govorili i bivši saigrači Boro Matan i Miroslav Ištuk Čiše.

FTV je posjetila i Kraljevu Sutjesku, mjesto kod Kaknja, odakle je Dejan Lovren, defanzivac Liverpoola i stoper Hrvatske. O njemu su govorili susjedi i sumještani.

Izvor: Faktor/FTV