Dalić je izbacivanjem vatrenog poručio ‘ovo je rat, a ja sam glavni’

– Možda je ovo i mudar potez jer je Dalić primijetio da je počelo uljuljkivanje i poručio “ovo je rat, nema opuštanja, a ja sam glavni” – rekao je Miletić.

Izbacivanje Nikole Kalinića iz hrvatske reprezentacije tema je emisije Večernji TV-a, u kojoj su sudjelovali urednik sportske rubrike Igor Flak te urednik tjednika Max! Mladen Miletić. – Ovo je klasičan “Ćirin manevar” koji je izbacivao Mornara i Igora Cvitanovića.

Kalinić je zabijao važne golove, bio je kandidat za prvih 11 tako da je sličan Cvitanoviću kojega je Ćiro izbacio 98. godine. Zlatko Dalić ima apsolutno pravo za taj potez, a ionako će on odgovarati za rezultat – rekao je Miletić. Nije ovo prvi put Kaliniću, nedavno ga je trener Gattuso u Milanu kratko odstranio iz momčadi zbog nezalaganja.

– Špice su takve, ali čini mi se da je Dalić ovim dodatno učvrstio poziciju Marija Mandžukića. Izgubio je Kalinića, ali će dobiti vrlo dobrog Mandžukića. Hoće li nas ovo poremetiti? – Ovakvi šokovi kod nas u principu dobro djeluju, osim ako su izazvani na silu.

Sumnjam da je Dalić to učinio potpuno na svoju ruku i da se ni s kim iz reprezentacije nije konzultirao. Ovo možda uopće neće loše djelovati, a vidim i da Argentinci nešto slično rade. Ovo može dodatno mobilizirati našu momčad. Možda je ovo i mudar potez jer je Dalić primijetio da je počelo uljuljkivanje i poručio “ovo je rat, nema opuštanja, a ja sam glavni” – zaključio je Miletić.

www.vecernji.ba