Dalić: Moramo biti zahvalni Bogu

”Čovjek mora imati neki cilj i vjerovati i stajati iza njega. Pokušao sam prenijeti na naše igrače onu snažnu poruku da se ‘u dobrome ne uzvisi, a u lošemu ne ponizi”

“Uvijek smo bili ti koji smo htjeli dobro i samo pozitiva. Mislim da je kod nas i previše negative u svim tim segmentima i u cijelome društvu. Mi smo nastojali biti pozitivni i to nas je održavalo. Hvala dragome Bogu da nam je dao snage.

Mi moramo biti zahvalni, iako smo tužni zbog drugog mjesta, ali moramo biti zahvalni dragom Bogu na ovome što nam je dao”, izjavio je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u izravnom javljanju u posebnu emisiju Hrvatskoga katoličkog radija.

Istaknuo je da su nogometaši i posebice on otišli na Prvenstvo s jakom vjerom i skromnošću. Izbornik Zlatko Dalić izrazio je zahvalnost Bogu što je dao reprezentaciji snage da ostvari taj povijesni rezultat, prenosi Informativna katolička agencija. “Išli smo korak po korak. Čovjek mora imati neki cilj i vjerovati i stajati iza njega. Pokušao sam prenijeti na naše igrače onu snažnu poruku da se ‘u dobrome ne uzvisi, a u lošemu ne ponizi”, rekao je Dalić.

“Puno smo napravili. Ovo je prelijepa stvar. Hvala svima koji su bili uz nas, koji su nas pratili, koji su bili naša podrška, naša snaga i naš motiv u Rusiji”, poručio je hrvatski izbornik, prokomentiravši da je ipak ostao žal za jučerašnjom utakmicom da nismo osvojili Svjetsko prvenstvo, a mogli smo.

Da nam je netko ponudio da budemo drugi prije početka prvenstva mi bismo prihvatili, ali razvoj situacije nam daje za pravo da imamo za čime žaliti. Ali kad smo vidjeli kako se hrvatski narod u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i dijaspori veseli, kako slavi, kako su sretni, onda smo mi svi zajedno sretni i ponosni”, poručio je Hrvatskom katoličkom radiju Dalić.

Bljesak.info