Dalić objavio popis igrača za dvoboje s Latvijom i Armenijom

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je objavio popis igrača za dvoboje s Latvijom (18. studenoga) i Armenijom (21. studenoga), posljednje dvije u kvalifikacijama za EURO 2024., a na njemu se nakon dugogodišnjeg izbivanja našao i napadač Rijeke Marko Pjaca.

Na dan gostovanja u Rigi, bit će točno pet godina otkako je Pjaca bio u reprezentativnom kadru, na utakmici Lige nacija protiv Engleske.

Hrvatska u posljednja dva kola kvalifikacijske skupine D ulazi kao trećeplasirana sa 10 bodova, koliko ih ima i drugoplasirani Wales, dok je Turska sa 16 bodova već osigurala nastup na završnom turniru u Njemačkoj sljedeće godine.

Uz Tursku će “vizu” za Njemačku izboriti i još jedna reprezentacija, a ne uspije li se Hrvatska domoći drugog mjesta u skupini, imat će priliku izboriti nastup na Europskom prvenstvu kroz dodatne kvalifikacije, zahvaljujući vrlo uspješnom nastupu u Ligi nacija.

“Doveli smo se u situaciju da u skupini više ne ovisimo sami o sebi, no plasman na Euro i dalje imamo u svojim rukama. Naravno, nadamo se izbjeći dodatne kvalifikacije, no nećemo razmišljati o Walesu, jer na njihove rezultate ne možemo utjecati. Moramo se isključivo fokusirati na sebe i naše utakmice, odraditi svoj posao maksimalno i uzeti šest bodova, kao što smo učinili u rujnu. Razočarali smo u listopadu i sada moramo ponizno, odlučno i zajedno popraviti taj dojam”, izjavio je izbornik Dalić za mrežni portal Hrvatskog nogometnog saveza (hns.team).

Na Dalićevom popisu su 23 igrača kojima je upućen poziv te još devetorica koji su dobili pretpoziv i mogu biti aktivirani u slučaju da se za to ukaže potreba.

“Razumljivo je da nakon dvije loše utakmice malo promijenimo popis i priključimo nekoliko novih igrača koji su to zaslužili svojom formom. Poslali smo i devet pretpoziva pa ćemo u iduća dva tjedna vidjeti koga još možemo ili trebamo aktivirati, ovisno o zdravstvenom stanju i formi. Nadamo se boljoj medicinskoj slici nego što je bio slučaj u listopadu kako bismo u što boljem sastavu dočekali ove važne utakmice u kojima ćemo, duboko vjerujem, kvalitetno reagirati i pokazati da je listopad bio iznimka. Uostalom, ova ekipa je u posljednjih godinu dana osvojila dvije velike medalje te dvije lošije utakmice nisu poljuljale moju veliku vjeru u našu kvalitetu, mogućnosti i zajedništvo”, poručio je Dalić.

Okupljajnje reprezentacije je zakazano za 13. studenog u Zagrebu, gdje će “Vatreni” trenirati do odlaska u Rigu (17. studenog). Odmah nakon utakmice u Latviji predviđen je povratak u Zagreb, gdje će Hrvatska 21. studenog na Maksimiru ugostiti Armeniju.

Popis igrača za utakmice protiv Latvije i Armenije

VRATARI: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

BRANIČI: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Main Pongračić

VEZNI: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Nikola Moro

NAPADAČI: Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca, Ante Budimir

Pretpozivi: Nikola Vlašić, Borna Barišić, Josip Brekalo, Dario Melnjak, Petar Musa, Dion Drena Beljo, Martin Baturina, Franjo Ivanović, Dominik Kotarski

Pogled.ba