Dalić: “Oliver mi je najdraži pjevač”

U Splitu je u 71. godini života umro Oliver Dragojević, legenda hrvatske glazbene scene.

Dragojević je umro jutros u 5 sati u splitskoj bolnici, godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća.

Hrvatska i regija se oprašta od Olivera, a poruke su poslali i brojni hrvatski sportaši: Vedran Ćorluka, Zlatko Horvat, Šime Vrsaljko, Luka Stepančić, Lovre Kalinić, Ivan Klasnić, Marcelo Brozović, Darijo Srna, Blanka Vlašić, Ivan Perišić, Luka Modrić…

Tko mi je najdraži pjevač? Definitivno Oliver. Njegovu glazbu obožavam, uz njegove stihove i glazbu se najbolje opuštam… Bilo koju njegovu laganu stvar da stavite, ne možete pogriješiti. Daj mu Bože da poživi što duže, ja mu to od srca želim, 24 sata prenijele su riječi izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, koje je ovaj dao neposredno prije SP u Rusiji.

Zatekli ste me s tom porukom, jedino što vam mogu u ovom trenutku reći je da su Split i Hrvatska izgubili velikog čovjeka i jednog od najvećih glazbenika u svojoj povijesti. Svi smo znali da se bori s teškom bolešću, a opet, teško je prihvatiti da ga više nema, da više nećemo uživo slušati “Galeba”, “Papu”, “Picaferaja”, “Cesaricu“, kazao je Dalić za 24 sata danas kad je čuo za tužnu vijest.

(www.jabuka.tv)