“Danas sam porodio jednu trudnicu. Bio je to najtužniji dan u mom životu”

porod

Foto: Instagram

REGIJOM se posljednjih dana širi status jednog srpskog liječnika, koji je mnoge natjerao da se zamisle. Tekst je podijeljen 5000 puta, a u cijelosti ga možete pročitati u nastavku.

“Danas je najtužniji dan u mom životu.

Kao doktor porodio sam puno trudnica i svaki put kada uđem u rađaonicu molim Boga da nagradi sve majke.

Bol koji žene podnose u rađaonici je neopisiva i ona ne uključuje devet mjeseci trudnoće. Prolaze kroz puno toga samo da bi na svijet donijele novi život.

Danas sam plakao jer sam izgubio jednu ženu, ne molimo se za ovakve stvari, ali ponekad Bog ima drugačije planove. Zašto je slučaj ove žene bio tako bolan? Ona nije mogla imati djecu 14 godina! Pokušali smo IVF i puno drugih metoda koje su poznate čovjeku, žena je prošla kroz puno toga.

Na kraju Bog je počastio, bilo je to iznad nauke i ljudskog znanja. Bila je trudna usprkos tome što je imala ciste na jajnicima i punu maternicu mioma.

Njeni miomi su počeli nestajati i sve je bio u redu, znao sam da će Bog napraviti ono što nama izgleda nevjerojatno iz svoje veličanstvenosti i milosti.

Nakon devet mjeseci, došlo je vrijeme poroda, njen muž ju je doveo u bolnicu i brzo sam ostavio sve što sam radio kako bih je posjetio. Satima se porađala, nakon sedam sati bilo je toliko bolno da sam odlučio otvoriti je.

Izgubili smo je, ali beba je bila živa. Prije nego što je umrla, držala je bebu u rukama i nasmiješila se, rekla ”Bog je najveći” i onda je umrla.

Bio sam potresen i tužan, otišao sam do njenog muža da mu kažem što se dogodilo, a nakon što je čuo onesvijestio se, njegov sretni dan se pretvorio u tužni. Danas smo izgubili jedan život rađajući novi.

Molim vas poštujte žene, jer one prolaze kroz dolinu smrti samo da bi donijele novi život. Poštujte svoje žene! Nositi bebu devet mjeseci nije šala, a porađati se satima samo da bi rodila vaše dijete je velika žrtva.

Molim Boga da zaštiti svakoga tko čita ovo, a naročito trudnice, molim vas da budu u vašim molitvama.

Molim vas, ako imate problema sa svojom majkom i odbijate da je nazovete, molim vas sada je nazovite! Ona je prošla kroz puno toga da bi vas rodila!” napisao je liječnik.

1
“Danas je najtužniji dan u mom životu.
Kao doktor porodio sam puno trudnica i svaki put kada uđem u rađaonu molim Boga da nagradi sve majke.
Bol koji žene podnose u rađaoni je neopisiv i on ne uključuje devet mjeseci trudnoće. Prolaze kroz puno toga samo da bi na svijet donijele novi život.
Danas sam plakao jer sam izgubio jednu ženu, ne molimo se za ovakve stvari ali ponekad Bog ima drugačije planove. Zašto je slučaj ove žene bio tako bolan? Ona nije mogla imati djece 14 god…

Index.hr