DARINKO MIHALJEVIĆ SIROMAH: Hvala Bogu da mi djeca primaju stipendije za socijalno ugrožene studente!

LIVNO – Troje djece ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Darinka Mihaljevića, dobilo je stipendije za socijalno ugrožene studente u Hrvatskoj, objavio je Žurnal.info, a potvrdio je to sam ministar.

Novinarima je, naime, odgovorio potvrdno da su se njegova djeca našla na popisu stipendija Republike Hrvatske.

darinko

“Hvala Bogu da jesu na listi” – rekao je Žurnalu ministar, a na pitanje kako su se našli na listi kao studenti slabijeg socio-ekonomskog stanja rekao je kako “ne zna ništa o tome” te poručio novinarima da njega i njegovu obitelj ostave na miru.

Žurnal navodi kako su se djeca ministra Mihaljevića našla na rang listi studenata s prebivalištem u Hrvatskoj te da su se prijavili u E kategoriju za državne stipendije koju čine “redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijeg socio-ekonomskog statusa”.

U uvjetima za stipendiju navodi se kako “prosječni mjesečni prihodi po članu obitelji ne prelaze 65% proračunske osnovice (2.161,90 kuna) koja se utvrđuje svake godine odgovarajućim propisom (podatke o prihodima Ministarstvo preuzima iz službene evidencije porezne uprave za prvih 6 mjeseci 2016. godine)”.

Tako su ministrova djeca u svojim aplikacijama za stipendiju naveli da su slabijeg imovinskog statusa i da primaju približno 900 KM mjesečno, te da ministarska plaća od 2.950 maraka, naknade za rad u povjerenstvima, plaća supruge koja radi u Upravi za neizravno oporezivanje od 1.500 maraka – ukupno oko 4.500 maraka, nisu im bili dovoljni.

Autor: Dnevno.ba