DEDIĆI SRETAN VAM DAN DRŽAVNOSTI: Mešetari im traže 2.000 KM!

BIHAĆ – Bivši borac Armije RBiH Fikret Dedić, koji je osuđen na pola godine zatvora zbog krađe tri metra drva, ne osjeća se dobro, ali je poručio članovima porodice da će odležati zatvorsku kaznu do kraja bez obzira na sve zdravstvene probleme.

Njegova supruga Ramiza kazala je da su ga posjetila jučer njegova djeca u KPZ-u u Bihaću, gdje se nalazi na odsluženju kazne.

Ja sam bila prošlog tjedna u zatvoru. Sad mi djeca kažu da nije dobro, da ga boli lijeva noga u koju je bio ranjen i da mu je sva crna. Ali, eto, on se ne predaje. Rekao nam je svima da će izdržati do kraja, da se ne sekiramo i ne brinemo. Ali kako, dijete, da se ne sekiram? Kupimo mu one kartice pa odnesemo da nas nazove. Možemo pričati do pet minuta. On se ne žali. Nakuhala sam mu hrane, odnijela da ima da jede da nije gladan, priča nam Ramiza.

Iako se ranije pričalo da bi ga mogli pustiti iz zatvora, tvrdi da o tome više nitko ne govori.

“Svašta se pričalo, ali ništa od toga. Odemo mu za vikend i to je to. Sva su djeca bila u posjeti, pričali su s njim. Nije nam lako. Pogotovo što nas sada mnogi napadaju i traže novac”, tvrdi supruga.

Ona nam je pojasnila da su mnoge njegove kolege i građani skupili novac kada su čuli za ovu priču, ali da im sada drugi traže i do 2.000 KM.

“Hvala svima, ali nikome ja nisam ništa tražila. Ja što sam dobila, čuvam da imamo da preživimo. Ni svoju struju nemam. Sada se mnogi javljaju, traže mi pare, hoće 2.000 maraka. Šalju nam poruke, provociraju nas. Javljaju se neki pjevači. Prošlu sam noć protekla povraćajući od muke, tuge neke. Što nas na pravdi Boga diraju i prozivaju? Kako da dam pare koje su poslali mojoj djeci? Svi znaju kako živimo”, istakla je ona za Dnevni avaz.

Autor: Dnevno.ba