DEMANTI / DF Livno: Seade, zašto hodate pognute glave!?

 

Poštovani kolega Seade, vijećnici DF stranke, a za razliku od Vas, idu u smjeru implementacije ljudskih prava, tolerancije i suživota. Vijećnici DF stranke ne smatraju da je Bošnjak suštinski bolji od ostalih konstitutivnih naroda. Vijećnici DF stranke smatraju da je najvrijedniji čovjek je onaj koji posjeduje dobre moralne uzuse, a koji podrazumijevaju suživot, konsenzus i dogovor!

Vijećnici DF stranke nisu nezainteresirani , kako to Vi vidite, nego se iznenade kvaziautoritetima koji imaju klikere umjesto skrupula. Vijećnici DF napuste sjednicu kada shvate da tim kvaziautoritetima koji broje neopravdane sate, kao nekad u školi, je neophodno pribaviti šiljte da poravne na pod jer su im stolice neudobne zbog problema s kičmom. Valjalo bi poravniti i to malo kičme odmoriti.

Svi Bošnjaci koji nisu u SDA su DISKRIMINIRANI, to je prava istina. Svi Bošnjaci koji Vam se suprotstave, nisu čak ni ljudi za Vas. To je prava istina. Istina je da proberete populaciju za Vaše fanfare taštine koje održavate u Preporodu. Tko nije u SDA, nije pozvan. To je istina dragi Seade. Istina je da ste na račun Preporoda „ušićarili“ možda do sada i milijune. Tako papiri govore.

Istina je da ste samo svoju rodbinu i podanike uposlili. Istina je da poistovjećujete pripadnost islamu s pripadnošću SDA. Istina je da hodite salom Općinskog Vijeća pognute glave kako i spada jer ste VI izvršili egzodus, a i dalje to činite primajući jako dobru plaću i zanemarujući ostale. Istina je da hodite pognute glave idući svojim gradom iz bojazni da Vas neki NeBošnjak ne bi prostrijelio pogledom ili rječju!!!

Istina je, na vašu žalost,  da nemate hrabrosti koliko je trunka. Istina je da vršite urgencije kako bi oni koji su NeBošnjaci (Bošnjaci koji nisu u SDA), dobiju otkaz ili ne dobiju posao. Istina je gorka i bolna.

Vijećnici DF stranke ne strahuju od gubitka i nisu ustrašeni strahovladom centrala ako postupe suprotno od zapovijedi. Vijećnici DF stranke zastupaju jednako interese svih konstitutivnih naroda i manjina, za razliku od Vas, poštovani kolega. Vijećnici DF stranke ne rade protiv interesa građana i onda kada bi njihov interes bio u pitanju.

Navedeno govori o Vašem nemaru jer Vaši Bošnjaci čije interese „sređujete“ su gladni, žedni i nezadovoljni. Malobrojni, poput Vas, situirani su i imaju plaće od oko 2-3 tisuće konvertibilnih maraka. Nije loša plaća, samo neka je redovna. Neka je redovna i bez obzira na boračku populaciju za koju ste se pobrinuli. Prezadovoljno šeću gradom. Učenici također. I oni šeću jer se netko bori da oni imaju bosanski jezik bez obzira što su gladni.

Dakle, stid, sram, kukavičluk, neučtivost, loši argumenti, demagogija, oligarhija, diktatura su pojmovi koji priliče Vama. Nezaobilazno. Bez sumnje. Bez pogovora.  Za Vas vrijedi metafora Hegelovih krava, jer su u mraku sve crne! Nema više spektakla, nema više vremena, nema više novaca jer građani odlaze. Odlaze zbog Vas, ne zbog DF.

Mi Vam nudimo uzor suživota i konsenzusa, a ne diktature i demagogije. Tako priliči pravom građanskom društvu, društvu koje, pored Bošnjaka, priznaje i ostale narode. Na kraju, štovani gospodine Hadžijahić, ako Vam neki iskazi nisu jasni zbog hrvatskog jezika, budite slobodni pa nas obavijestite. Napravit ćemo Vam transkript i na bosanskom, možda i na srpskom jer mi govorimo sva tri. Srdačan, građanski, lijevi pozdrav!

Vijećnici DF stranke Livno

 

POVEZANI SADRŽAJ: Institucinalna diskriminacija ujedinila Bošnjake Livna