Desničari i kršćani zgroženi pjesmom koja će predstavljati Cipar na Eurosongu

Cipar ove godine na Eurosongu predstavlja izvođačica Elena Tsagrinou s pjesmom El Diablo. Međutim, neki traže da Cipar povuče tu pjesmu zbog, kako tvrde, sotonističkih konotacija u tekstu.

Nepoznati muškarac je optužen za izricanje prijetnji i uznemirivanje nakon što je upao na teren ciparske javne radiotelevizije u znak prosvjeda zbog, kako je rekao, “bogohulne” pjesme koja će tu zemlju predstavljati na Eurosongu, prenosi AP.

Policija je rekla da su svjedoci incidenta istražiteljima rekli da je muškarac razgovarao sa zaposlenicima ciparske radiotelevizije te je rekao da je bio uznemiren što je državna televizija odabrala pjesmu El Diablo jer smatra da je to je uvreda kršćanstvu.

Prema ciparskoj novinskoj agenciji, udruga koja zastupa teologe koji predaju u srednjim školama izrazila je svoje gnušanje nad pjesmom i pozvala da se ona povuče jer se “zalaže za cjeloživotnu odanost i ljubav prema Sotoni”.

Agencija je također izvijestila da je izvođačica primila telefonske pozive u kojima su joj prijetili da će biti spaljena zbog pjesme.

Krajnje desničarska politička stranka ELAM izdala je priopćenje u kojem kaže da čak i ako su tekstovi pjesme metaforični, napada i vrijeđa kršćansku vjeru na određen način.

Međutim, ljudi na društvenim mrežama brane pjesmu navodeći kako govori o ljubavnoj vezi, a one koji je napadaju nazivaju religijskim ekstremistima.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply