Detalji stravičnog zločina u Laktašima: Pustili ga iz policije, on se vratio u selo i tijelo ubijenog bacio u bunar

Bogdan Vajukić (23) iz Koljana kod Laktaša je, nakon ubojstva Gojka Veselića (76), priveden u policiju, ali ne zbog ubojstva, već pokušaja provale u susjednu kuću. Za to vrijeme starčevo tijelo je ležalo u dvorištu i kada je pušten iz policije, Vajukić se vratio na mjesto zločina i bacio ga u bunar pun vode, piše Avaz.

Višestruke povrede Obdukcijom je utvrđeno da je starac pretučen nasmrt i mrtav bačen u bunar. Imao je višestruke ozljede glave, grudnog koša, kao i unutarnje ozljede nanesene šakama i nogama. Vjeruje se da je ubijen u nedjelju oko 18.30 sati, a u ponedjeljak je bačen u bunar. Klupko zločina se počelo odmotavati tek dan kasnije, kada je Veselićeva kćerka prijavila nestanak oca, a Vajukić ponovo uhićen. Ispostavilo se da je kritične noći u dva navrata pokušao provaliti u kuću Danice Stanić (86), Veselićeve prve susjede.

Sumnja je da je ubojstvo počinjeno između dva pokušaja provale. S Danicom je u kući bila njena kćerka Gordana Božić, koja je kazala da je sretna što je živa. – U nedjelju navečer čula sam lupanje pred kućom i neko je pokušao otvoriti vrata. Galamila sam i provalnik je otišao. Čula sam auto kako se udaljava, a farovi su bili ugašeni – priča Gordana. Ona kaže da je nedugo zatim čula galamu koja je dopirala iz Veselićeve kuće, koja je nekih 200 metara udaljena od njene. Kada se galama stišala, ponovo je uočila automobil ugašenih farova da ide prema njezinoj kući.

www.vecernji.ba