DF / Riješiti problem poplava u gradu Livnu

df

Demokratska fronta, nakon još jedne u nizu poplava, poziva odgovorne u općini Livno na rješavanje problema koje izaziva nekvalitetno rješenje propusta koji bujične vode potoka Brine odvodi ispod trga, ispred ekonomske škole prema rijeci Bistrici.

U ime građana i vlasnika privatnih objekata i poslovnih prostora koji se nalaze u Splitskoj ulici kao i većih tržnih centara „Ivanović“,“Fis“ Vitez, „Konzum“, Demokratska fronta poziva odgovorne da umjesto što se bave bacanjem predizborne prašine u oči građanima HBŽ, da „nakaradno“ rješenje odobreno od općinskih nadzornih službi odvoda bujičnih voda potoka Brine konačno riješi na zadovoljavajući i na zakonom propisan način, a da građani ne trpe opetovanu materijalnu štetu svaki put kada se nebo, „malo više otvori“.

Podsjećamo da je ovako nakaradno rješenje koje je urađeno kod uređenja gradskog parka, neshvatljivo. Naime, neshvatljivo je da se protok vode od površine oko 6 metara kvadratnih svede na protok vode od oko dva metra kvadratna koliko ima sadašnji odvod ispod trga i Mutimirove ulice.

DF