Diana Mamić: Spremni smo u Drvaru uvesti policijski sat

Na području Drvara od sutra će, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, biti skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima i trgovinama. Do sada je u tom gradu potvrđeno 14 slučajeva zaraze koronavirusom.

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo HBŽ Diana Mamić kazala je u razgovoru za BHRT da je u Općini Drvar epidemiološka situacija znatno pogoršana.

Prema njenim riječima, od 14 aktivnih slučajeva, četiri osobe su hospitalizirane u Mostaru.

Ona je podsjetila da je jučer održana sjednica općinskog Kriznog stožera, u suradnji sa Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva HBŽ0, na kojoj je zaključeno da se, upravo zbog takve situacije, donesu restriktivnije mjere na prostoru Općine Drvar.

“Naime, donijeta je odluka da se za sada skrati radno vrijeme ugostiteljskih i trgovačkih objekata i da se zabrane sva okupljanja više od pet osoba, upravo zbog toga što je, bez obzira na stalne apele građanima, došlo do opuštanja. Znači, ljudi se druže, ugostiteljski objekti su puni, ne drži se distanca, ne nose se maske. Pokušaćemo jednom blagom restrikcijom. Ako se situacija u Općini Drvar i drugdje nastavi pogoršavati spremni smo donijeti i rigoroznije mjere, uvesti čak i policijski sat i potpunu zabranu rada ugostiteljskih objekata”, kazala je Diana Mamić. BHRT

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply