Điha, điha, Miki – Jozo Bogdan na proslavi s Bandićem zajahao svoga kuma!?

GRUDE – Hercegovački tajkun je na proslavi sa zagrebačkim gradonačelnikom Bandićem zajahao kuma.

“Ma slobodno napišite da sam zajahao magare”, kroz smijeh nam kaže Jozo Bogdan, vlasnik tvrtke Feal i vjerojatno najmoćniji hercegovački poduzetnik.

Fotografija na kojoj jaše nepoznatog čovjeka u društvu prijatelja Milana Bandića imala je dva tumačenja. Oni koji su nam je poslali rekli su da su se Bandić i Bogdan napili te platili kako bi mogli lokalnom limaru staviti sedlo i zajahati ga, što smatraju ponižavanjem. No dobro raspoloženi Jozo Bogdan se na to samo nasmijao i ponudio drugačiju verziju priče.

Zabava je bila u čast toga što je njegov kum Dinko Tomić otvorio malu konobu pored svoje kuće. Tomić je i Bandićev rođak, a na zabavi nije bilo previše okupljenih, više susjedstvo i prijatelji.

“Kupili smo kumu magare i samar (oprema koja se stavi životinji na leđa kako bi nosila teret, op.a). Kumu sam predložio da isprobamo samar, a on je pristao. Još sam ga zafrkavao da je predebeo za razliku od magarca” – kaže nam Bogdan.

Njegovu prijatelju Bandiću, nastavlja, također je “drag cirkus”, pa mu je ponudio da kuma zajedno zajašu, ali je Bandić odbio. Bogdan objašnjava i da nisu čak ništa ni pili jer je sve bilo prije ručka te da je sve bila nevina zafrkancija.

Još jedna informacija koja kruži o fotografiji je da je na toj zabavi bio i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, koji je i potpredsjednik Sabora. Ali prvo nam je Bogdan to opovrgnuo, a zatim i sam Brkić koji nam se javio iz inozemstva. Iako smo i Milana Bandića zamolili komentar neobičnog druženja, do zaključenja broja nismo dobili komentar.

Bogdana, koji ima tvornicu aluminija s 500 zaposlenih, i Bandića veže dugogodišnje prijateljstvo. Bogdan je sa sestrom Zdenkom Čolak založio stanove kako bi osigurali jamčevinu kad je Bandić završio u pritvoru prije četiri godine. Sud je odbio nekretnine pa je, prema službenoj verziji, 15 milijuna kuna posudio danas pokojni odvjetnik Marijan Hanžeković.

Tvrtka povezana s Fealom gradi u Zagrebu pored MSU-a deveterokatnicu nakon što su s Bandićem mijenjali zemljište. Susjedni stanari su pozivali Uskok, ali ništa se nije dogodilo.

Autor: 24sata.hr