Dinamo: Ovo je planirani atentat na Mamića, znali su da ide na misu zadušnicu

mamić

NA ZDRAVKA MAMIĆA danas je izvršen napad u Tomislavgradu. Ranjen je u predjelu donjih ekstremiteta, a prva pomoć mu je pružena u Domu zdravlja Tomislavgrad. Angažirane su jake policijske snage koje su na terenu.

Povodom napada na Zdravka Mamića, Dinamo se oglasio priopćenjem:

GNK Dinamo užasnut je oružanim napadom i pokušajem ubojstva savjetnika kluba Zdravka Mamića, u utorak, 22. kolovoza, u Tomislavgradu.

”Mamić je teško ozlijeđen”

Na gospodina Mamića ispaljeni su hici iz vatrenog oružja te je zadobio teške tjelesne ozljede.
Zdravko Mamić bio je u privatnom posjetu Tomislavgradu, gdje u ovo vrijeme svake godine odlazi na misu zadušnicu povodom godišnjice smrti oca. Očito je stoga, da je ovaj događaj bio planiran te je nastavak napada na gospodina Zdravka Mamića iz 2014. godine.

Iako je zastrašujuće da se ovakav pokušaj likvidacije događa u modernom demokratskom društvu, u vremenima kada smo se trebali izdići od likvidacije kao rješenja za neslaganja u mišljenjima, takav razvoj događaja nažalost ne čudi, s obzirom na linč koji postoji već mjesecima i godinama u našem društvu. Zdravku Mamiću godinama se krše ljudska prava, ne samo učestalim ugrožavanjem njegova života i fizičkim napadima na njega, nego i medijskim napisima koji raspiruju i potiču na mržnju.

Index.hr