Dinamov trener prozvao izbornika Zlatka Dalića

Pred hrvatskog nogometnom reprezentacijom su kvalifikacije za Euro, a izbornik Zlatko Dalić osvrnuo se na komentare trenera Dinama Nenada Bjelice zbog nepozivanja Dinamovih igrača u nacionalnu vrstu.

U razgovoru za Jutarnji list izbornik viceprvaka svijeta govorio je o raznim temama, ali najviše je javnost zaintrigirao odgovor vezan uz prozivanje Nenada Bjelice zbog igrača Dinama.

‘Ne želim se opterećivati time tko što misli, tko je što izjavio. Nije moj stil analizirati kolege niti otvarati polemike. Gospodinu Bjelici mogu samo čestitati na svemu što je učinio s Dinamom ove sezone, bilo je tu izvrsnih igara i sjajnih rezultata. Ako me pitate o izboru kandidata za reprezentaciju, reći ću da zajedno sa svojim stožerom sve pratim, sve snimam i sve znam. Momčad ne slažem pod pritiskom stručnjaka, medija, društvenih mreža. Sigurno da pritom nisam bezgrješan, ali tako funkcioniram.’

Predbacio mu je Bjelica i da je zaobilazio Dinamove europske utakmice?

‘Nema zamjerki i nema ljutnje s moje strane, ali ja idem gledati koga hoću i kada hoću. Dinamove utakmice smo redovito pratili, najčešće Ognjen Vukojević, ali gledali su ‘plave’ i Ivica Olić i Dražen Ladić. Budem li trebao bilo kakav savjet gospodina Bjelice, ja ću mu se javiti.’

Podsjećamo, hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se danas u Zagrebu i započinje pripreme za prve dvije utakmice kvalifikacija za plasman na Euro 2020. godine. Prvu utakmicu Hrvatska igra na Maksimiru u četvrtak 21. ožujka protiv Azerbajdžana, a potom u nedjelju 24. ožujka gostujemo kod Mađarske.