DINKO PERIŠA: Ne dozvolimo im da nas kradu!

Središnje izborno povjerenstvo izdalo je priopćenje za javnost u kojem je pojasnilo njihovu dosadašnju aktivnost po pitanju registracije birača za glasovanje putem pošte – link: https://www.izbori.ba/default.aspx… kao i aktivnosti koje provode kako bi zlouporabe svele na najmanju moguću mjeru.

Ono što ovdje posebno naglašavamo iz istog priopćenja jeste činjenica da svi oni koji su nezakonito upisani za glasovanje putem pošte mogu i dalje vršiti prijave zloporaba, citiramo dio iz priopćenja SIP-a:

„Obavještavamo javnost da će Središnje izborno povjerenstvo BiH dokaze o pokušajima izbornih prevara primati sve vrijeme do potvrđivanja rezultata Lokalnih izbora 2020. godine i mehanizmima predviđenim Izbornim zakonom BiH spriječiti sve izborne nepravilnosti. Ukoliko nam i nakon zaključenja Središnjeg biračkog popisa bude dostavljen dokaz (ovjerena izjava i slično) da je birač bez njegovog znanja registriran da glasa putem pošte, glasački paket koji dođe u Glavni centar za brojanje iz inozemstva na ime tog birača neće biti brojan, a birač ostvaruje svoje biračko pravo u općini/gradu prebivališta na biračkom spisku za glasovanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, koji će se brojati u Glavnom centru za brojanje“.

Nakon i naše objave popisa glasača za glasovanje putem pošte obratio nam se veći broj građana koji su tražili pomoć kako da se isti skinu s popisa pa smo danas tijekom dana uputili mail kojim smo upoznali Središnje izborno povjerenstvo o nezakonitoj prijavi za tri osobe za glasovanje u Hrvatskoj, naravno po zahtjevu i odobrenju konkretnih osoba.

Imajući u vidu gore navedeno i dalje smo na raspolaganju svim osobama koje žele da se s popisa konačno skinu sve osobe koje su se na njemu našle zloporabom pojedinaca i organizacija.

Naglašavamo da svi oni koji utvrde da su nezakonito prijavljeni za glasovanje putem pošte mogu izvijestiti Središnje izborno povjerenstvo na mail info@izbori.ba ili Županijsku neovisnu listu na http://znlista.org/kontakt – ovaj naš kontakt Vam daje mogućnost da nam anonimno dostavite Vaše informacije popunom samo rubrike sadržaja poruke.

Anonimnost osoba koje nam daju informacije u vezi izbornih manipulacija i krađa je potpuna.
Po zaprimljenoj obavijesti od Vas i u dogovoru s Vama izvijestit ćemo mjerodavna tijela.

Ovo posebno naglašavamo jer sve do trenutka prebrojavanja glasačkih listića koji pristignu putem pošte Središnje izborno povjerenstvo ima mogućnost da u svim slučajevima u kojima se dokaže da je neko nezakonito prijavljen taj glasački listić proglasi nevažećim odnosno neće se pristupiti prebrojavanju istog.

Pored navedenog možete provjeriti nalazite li se na popisu Odbijenih prijava za glasovanje izvan BiH kojih je 27.900 – link: https://www.izbori.ba/Lokalni_izbori_2020/Default.aspx… .

Livno, to si ti!

Izborni stožer ŽNL

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply