Psihološki centar ”Sensum” iz Livna: Djeca dobivaju uznemiravajuće SMS poruke

djeca

Ovi lanci su jako morbidni i molim vas da reagirajte jer se šire nevjerojatnom brzinom”

Psihološki centar ”Sensum” iz Livna na svojoj je Facebook stranici objavio, kako navode, ”važno upozorenje za roditelje” upozoravajući ih na uznemiravanje djece putem SMS poruka.

”Nakon igrice ‘Plavi kit’, putem SMS poruka širi se nekoliko verzija zastrašujuće priče o djetetu koje šalje poruku i govori da je mrtvo već nekoliko dana i opisuje kako su ga ubili, tko ga je ubio (vrlo brutalni, morbidni opisi), te upozorava dijete da će biti prepilano, zadavljeno, ubijeno na isti način kao on čim zaspe tu noć ako ne pošalje poruku npr. 15 svojih prijatelja”, navode iz Sensuma.

Iz livanjskog Psihološkog centra mole roditelje da obrate pozornost i pridaju važnost ovome slučaju.

”Kontrolirajte poruke koje vaše djeca primaju i šalju i razgovarajte s djecom o tome. Objasnite djeci da ih nitko neće doći ubiti ako ne šire te poruke, da je cilj samo zaplašiti ih, ali da to nije smiješno ni zabavno i da ne smiju svojim prijateljima prosljeđivati nikakve slične poruke”, stoji u upozorenje.

”Ovi lanci su jako morbidni i molim vas da reagirajte jer se šire nevjerojatnom brzinom”, zaključuju iz Psihološkog centra ”Sensum” iz Livna

 

Bljesak.info