Djeca u Roškom Polju pripremaju koncert

Živo i veselo je ovih dana u obnovljenom mjesnom domu u Roškom Polju kraj Tomislavgrada. Već mjesec dana u tom objektu, a u sklopu rada HKUD ”Fra Jozo Križić”, glazbenu izobrazbu stječe 16 polaznika.

Sviranje glasovira i gitare u ovome mjestu inicirala je Iva Krajina, voditeljica toga Društva.

”Školu pohađa 16 učenika, većina ih je s područja Roškog Polja, a jedan polaznik nam dolazi iz Mrkodola. Uglavnom je riječ o našim pučkoškolcima i srednjoškolcima, no otvoreni smo i za sve ostale zainteresirane. Udaljeni smo od grada i teško je bilo roditeljima voditi djecu u Osnovnu glazbenu školu Tomislavgrad, a djeca su željela nastaviti svirati pa smo odlučili pomoći i glazbenu izobrazbu ponuditi im u njihovom selu”, kazala je Iva.

Sviranju glasovira podučava ih Pere Tokić iz Tomislavgrada, a gitare Posušak Petar Grubišić. Za sada imaju dovoljno glazbala i to zahvaljujući donacijama iseljenih Rožana.

”Budući da smo mi kulturno-umjetničko društvo, namjeravamo, uvesti i obuku sviranja na tradicijskim glazbalima”, kaže voditeljica KUD-a ”Fra Jozo Križić”.

Nastava se održava subotom i po grupama, a organizirana je od 9 do 13 i 30. Svi vrijedno rade i vježbaju pa će svoje glazbene vještine, napredni polaznici i oni koji su tek započeli muzicirati, pokazati već na koncertu koji bi se trebao održati na Uskrsni ponedjeljak.

U KUD-u ”Fra Jozo Križić” ističu da će tada nastupiti i članovi njihovoga Društva, a koncert će biti upriličen u skladu s postojećem epidemiološkim mjerama.

Skorom nastupu vesele se u ovom Društvu kao i rezultatima koje su postigli na obnavljanju Doma, javlja Tomislavcity.

Nakon što mu je tomislavgradska općina ustupila prostorije na 30-godišnju besplatnu uporabu, prionuli su obnovi.

Do sad su utrošili oko 30 tisuća KM koje su ostvarili svojim radom i prije svega od dobrovoljnih prihoda svojih Rožana te im i ovom prigodom zahvaljuju na pruženoj pomoći.