Djevojka pronašla kovertu sa 800 eura i vratila je vlasniku: On je častio sa 2 eura

koverta

“Čim je ugledala i vidjela da na njoj piše ime, vratila se na recepciju i u hotelu su pronašli vlasnika. U koverti je bilo 800 eura, tri novčanice u apoenima od 500, 200 i 100 eura”, priča otac djevojčice, koja je pronašla kovertu sa novcem.

Subotičanka, učenica trećeg razreda Srednje ekonomske škole “Bosa Milićević” pronašla je omotnicu sa 800 eura i vratila je vlasniku, čije ime je pisalo na poleđini. Uz samo jednu riječ “Hvala”, vlasnik kuverte je pošteni potez tinejdžerice nagradio sa 200 dinara (2 eura), pišu srbijanski mediji …

Po riječima oca djevojke, omotnica je pronađena na rampi hotela “Patria”, gdje učenica obavlja obaveznu školsku praksu.

“Čim je ugledala i vidjela da na njoj piše ime, vratila se na recepciju i u hotelu su pronašli vlasnika. U koverti je bilo 800 eura, tri novčanice u apoenima od 500, 200 i 100 eura “, priča otac za web stranice” Subotica.com “.

Vlasnik je uzeo omotnicu i počeo brojiti novac, rekao hvala i okrenuo se. Nakon intervencije radnika hotela sišao je do recepcije i dijete počastio sa 200 dinara.

Otac, ponosan na postupak svoje kćerke, dodaje da nije riječ o svoti nagrade, nego o potezu koji je na neki način ponizio dijete.

“Da se razumijemo, nije bitan iznos kojim je počastio, nego sam njegov gest”, naglašava otac.

“Svi u okolici su joj rekli svaka čast, ali ne mogu se načude kako netko može tako odreagirati.”

Lijepo odgojena i poštena djevojka bi sigurno i drugi put tako postupila. Njezin potez ohrabrujući je za cijelo društvo, jer pokazuje da u njemu stasavaju dobra, vrijedna i časna djeca. Sa druge strane, potez vlasnika kuverte pokazuje kako odrasli jednim potezom mogu im sasijeku krila.

 

Haber.ba