‘DOBRO JE, VALJDA SMO GA UBILI’! Šokantno nasilje, otac sa sinovima izvukao muškarca iz auta, mlatili ga pred njegovom majkom

Zagreb, 270314. Savska 41. Zagrebacka policija danas je privela muskarca osumnjicenog za ubojstvo Silvane Nekic na Vrbiku. Optuzeni muskarac jutro je proveo na ispitivanju u Zupanijskom drzavnom odvjetnistvu. Na fotografiji: privodjenje osumnjicenog za ubojstvo nakon ispitivanja. Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Stravični napad iz srpnja 2011. godine u Garešnici, dobio je sudski epilog, zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda jednom muškarcu u Garešnici zbog kojih je napadnuti završio u bolnici.

Kako piše Danica.hr, četiri napadača, 56-godišnji otac i njegova tri sina (32,35,38), prebili su muškarca pred njegovom majkom, nakon što su presreli auto napadnutoga izašli iz vozila te izvukli i žrtvu iz vozila.

Četvorka je svoju žrtvu izdurala po cijelom tijelu i rukama i nogama, a k tome su ga u više navrata metalnom eurokukom lupili u glavu, te ga ozljeđivali i metalnim šipkama, pa čak i kamenom.

Majka napadnutog se, prema navodima u sudu, grčevito držala za svog sina, ali su je supruge napadača otrgnule i čvrsto držale tijekom nasilja nad muškarcem.

Koliko su udarci bili žestoki, pokazuje i činjenica da se žrtva onesvijestila

“Majka mi je poslije rekla da me nisu prestajali tući dok god (otac napadača op.a) nije rekao: ‘Dobro, valjda smo ga ubili, bježmo’. Probudio sam se kad su došli policajci u civilu”, prepričala je na sudu žrtva.

Ozljede po cijelom tijelu

Napad je preživio, ali ozljede su bile šokantne.

“Prijelom nosne kosti s deformacijom, opsežne otoke i krvne podljeve cijelog lica i glave, razderotine po licu i drugim dijelovima glave, ozlijeđen bubreg i ozljede koštanog sustava lijeve očne duplje”, navedene su ozljede tijekom suđenja na Općinskom sudu u Bjelovaru.

Četvorka je i ranije osuđivana za više različitih prekršaja i kaznena djela.

Za napad iz 2011. godine, osuđeni su na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Okrivljenici su se žalili, ali Županijski sud u Bjelovaru je te žalbe proglasio neosnovanima, pa je presuda potvrđena, a napadači moraju u zatvor.

Uz to, napadnuti, prema presudi odvojene, privatne parnice, moraju platiti oko 11 tisuća eura odštete svojoj žrtvi, te k tome i 2600 eura odvjetničkih troškova što ukupno izađe oko 13 600 eura.

Međutim, ta je presuda nepravomoćna.

Inače, napadnuta žrtva je podnijela 18 prijava protiv oca i njegovih nasilnih sinova, sa suprugom je žrtva otišla živjeti u Biograda, a kuću mu je morala čuvati i policija. Za te prijetnje su napadači bili osuđeni još ranije.

Svjedoci se u strahu zaključali u kuću

Tijekom suđenja, pretučeni muškarac je naveo kako je njegova sestra, tada 16-godišnjakinja, ostala trudna s jednim od napadača, točnije, okrivljenim 32-godišnjakom.

No, obitelj žrtve time nije bila sretna i protivili su se vezi jer je obitelj otprije bila na lošem glasu.

“Jednog sam dana zatekao sestru u kući svu plavu i izudaranu i odmah sam znao što se desilo”, rekao je napadnuti navodeći da ga je sestra molila zaštitu. “Ja sam je primio, a sestra je prijavila (oca svog djeteta) da ju je tukao i on je završio u pritvoru, a ona je ostala živjeti sa sinom kod nas i otad kreću svi naši problemi s tom obitelji”, dodao je.

Napadači su pripremili obranu koja je uključivali svjedoke koji su tvrdili da su s ocem i sinovima tih dana bili zajedno pa je nemoguće da su sudjelovali u napadu.

Međutim, susjedi ispred čije kuće se napad dogodio, opovrgnuli su tu tvrdnju te su se zaključali u kuću do prestanka incidenta, prestravljeni zbog nasilja kojemu su svjedočili.

Zagreb.info