Dodijeljena rješenja i ključevi stanova trinaestorici invalida Domovinskog rata HVO-a u Livnu

U zgradi Vlade Hercegbosanske županijec (HBŽ) u Livnu predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Jozić danas je nakon sastanka uručio rješenja i ključeve trinaestorici invalida Domovinskog rata HVO-a iz Livna.

Stanovi su dodijeljeni u novoj zgradi stradalnika Domovinskog rata u Livnu. “Danas smo ovdje da dodijelimo trinaestorici invalida Domovinskog rata HVO-a rješenja i ključeve u toj zgradi i da ovim ne prestaje briga za branitelje”, istaknuo je predsjednik Vlade. “U zadnje dvije godine puno smo napravili u zajedničkom radu s udrugama branitelja HVO-a HBŽ.

Ovo je mali znak pažnje našim braniteljima koji su u obrani dali najviše, kazao je Jozić, čestitajući svima na dodjeli rješenja i ključeva od stanova. U obraćanju je napomenuo i izradu na vrijeme zajednički dogovorenog Pravilnika o dodjeli stanova stradalnicima Domovinskog rata kojega je Vlada usvojila. Za dodjelu stanova ratnim vojnim invalidima iz Livna pristiglo je 25 zahtjeva i nakon donesene Odluke o rješenjima nije prispjela nijedna žalba na dodjelu stanova.

Predstavnici udruga Domovinskog rata HVO-a HBŽ zahvalili su Povjerenstvu na korektnom i realno urađenom poslu o dodjeli stanova, uz naglasak da je uložilo veliki trud u ovom poslu. Današnjim uručivanjem rješenja i ključeva od stanova, rečeno je na sastanku, HBŽ je jedina županija s hrvatskom većinom koja je riješila to pitanje svih stradalnika s prve crte bojišnice.

Treba podsjetiti da je prije dvije godine odmah nakon dovršetka zgrade stradalnika Domovinskog rata HVO-a u Livnu dodijeljeno 15 stanova obiteljima poginulih Hrvatskih branitelja iz Livna.

Današnjem uručivanju rješenja i ključeva te sastanku nazočili su: ministar MUP-a HBŽ Darinko Mihaljević i predstavnici udruga Domovinskog rata HVO- a HBŽ, koji su jednoglasno zahvalili predsjedniku Vlade HBŽ, Ivanu Joziću na urađenom poslu na novoj zgradi i svemu drugom što je dosad uradio za braniteljsku populaciju.

Današnjem činu nazočila je i Ljiljana Kovačević, ravnateljica Uprave za pitanja branitelja Domovinskog rata HVO-a HBŽ.

www.vecernji.ba