Dodik: Bisera Turković daje glupe izjave!

Tijekom današnje press-koneferencije na sarajevskom aerodromu, na kojoj su govorili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, te predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na tvrdnje ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, da donirana cjepiva nisu odobrena u Europi.

– To su bezobrazne tvrdnje. Što se tiče primjedbi, ja sam ponudio, tražite koju hoćete. Ovo je odlično cjepivo. Nije problem u tome već u tome da uvijek kada sam ja u pitanju postoji netko tko će osporiti moje namjere – poručio je Vučić.

O tvrdnji Turković govorio je i Dodik. On je njenu izjavu ocijenio kao nepotrebnu.

– Kada Predsjedništvo BiH, koje je jedino zaduženo za vanjsku politiku, razgovara ovdje sa predsjednikom Srbije, onda se pojavi ministrica koja daje glupu izjavu, koja nije prva i nije jedina. Vrlo je poznata po tome na koji način reagira po pitanju odnosa u samoj BiH. Ovo ne doprinosi ničemu. Izjava je glupa i nepotrebna i u tom pogledu ne ide na fonu onoga o čemu smo razgovarali da razvijamo bolje odnose – kazao je on.

Nadovezao se i na pitanje o tome da li Srbija radi posao Europske unije, te istakao da ako Europa nešto učini, pa i manje, da se to pravi viješću koja traje mjesecima, a da kad Srbija pokaže solidarnost, onda se stvara sumnja.

– Ona neće biti korisnik tog cjepiva, pošto znamo njene stavove o tome, ali ne treba sprječavati druge ljude, a pogotovo zdravstvene djelatnike koji znaju opasnosti ovog virusa – rekao je Dodik.