DODIK: U RS-u neće biti nikakvog migrantskog centra, pa neka pričaju da je to udar na svemir!

Dodik je naglasio da iz Sarajeva pokušavaju da nametnu priču da je Vijeće ministara vlada. “To nije Vlada, u Ustavu piše da je to pomoćni organ Predsjedništva i ne može da donosi odluke bez koordinacije i dogovora s drugim nivoima vlasti.”

Republika Srpska neće dozvoliti da se na njenoj teritoriji formira bilo kakav sabirni centar za migrante, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Mi razumijemo težinu tog problema, ali mi nemamo resursa da se bavimo tim pitanjem”, ponovio je Dodik u izjavi novinarima u Bratuncu.

On je dodao da Republika Srpska migrantima može osigurati siguran i što brži prolazak kroz RS, a stacioniranje ne može i neće prihvatiti, prenosi RS.

“Ako ovi iz Sarajeva pokušaju da na prostoru Republike Srpske osmisle ili pokušaju da nešto urade u vezi sa nekim sabirnim centrom, ili ne znam kako će oni to nazvati, mi ćemo to odbaciti. Taj centar sigurno neće biti formiran u Republici Srpskoj, pa neka oni pričaju da je to udar na svemir”, istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da iz Sarajeva pokušavaju da nametnu priču da je Vijeće ministara vlada. “To nije Vlada, u Ustavu piše da je to pomoćni organ Predsjedništva i ne može da donosi odluke bez koordinacije i dogovora s drugim nivoima vlasti, a oni to čine, pokušavaju sada da se nametnu, to je opasna praksa, opasna i mi to odbacujemo”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Vlada RS je to prepoznala i donijela odluku da neće prihvatiti nijednu odluku Vijeća ministara ili bilo kog organa BiH koja se ne dogovori na nivou RS u vezi s migrantima.

“Ne može bilo ko u Sarajevu nama odrediti kako ćemo se ponašati u toj politici”, poručio je Dodik. jabuka.tv