DODIK: ‘Umišljeni mirotvorac Mesić ponovno obukao ustaško odijelo’

BANJA LUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je “umišljeni mirotvorac Stjepan Mesić opet obukao ustaško odijelo koje navlači po potrebi i samo kada treba napadati Srbe i Republiku Srpsku ili držati ustaške govore po Australiji”.

dodik

Na pitanje Srne da prokomentira Mesićevu izjavu “da bi odmah trebalo presjeći koridor kad bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti i da bi to bilo gotovo za par sati”, Dodik je rekao da bi “taj političar, koji je dio prošlosti u svakom smislu i koji je već dugi niz godina ostavljen na smetlištu povijesti, u čijoj glavi očigledno vlada oluja, ponovno ratovao i presijecao koridore i prizivao NATO”.

Pošto se BiH i u međunarodnim političkim krugovima sve više spominje kao njen propali eksperiment, istakao je Dodik, srpski narod, koji iznad svega cijeni slobodu, jednostavno ne smije dopustiti da doživi potop u propaloj zajednici. “Zato i mislim da je pri takvom stanju stvari racionalan dijalog o mogućem mirnom razlazu najbolje rješenje za sve u BiH”, rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je konstatirao da zagovornike ratne opcije, poput jednog od grobara bivše Jugoslavije – Mesića, na svu sreću nitko ništa i ne pita, niti bilo tko drži do njegovog mišljenja. “A što se tiče Mesićevog istomišljenika Valentina Inzka i njegovih snova, poručujem mu da ide u svoju zemlju i tamo sanja, jer ne znam što će više ovdje”, zaključio je Dodik.

 

http://www.dnevno.ba