Dok Ivan Vukadin vjeruje u kompromis, livanjski HDZ radi na njegovoj političkoj eutanaziji

Dok Ivan Vukadin pretendent za mandatara Vlade Hercegbosanske županije i aktualni načelnik Općine Tomislavgrad, nakon svojevrsnog stranačkog puča i neuspješnog pokušaja preuzimanja najvećeg županijskog poduzeća, Hercegbosanskih šuma, računa na kompromis u sukobu s livanjskim HDZ BiH, oni mu u međuvremenu spremaju kontraudar i njegovu političku eutanaziju.

Naime, u nedjelju navečer održan je sastanak livanjskih HDZ-ovaca s vodstvom duvanjskog HNL-a koji u županijskoj Skupštini imaju tri zastupnika.

Namjera je iz buduće Vlasti izbaciti Devedesetku koja je već preuzela upravljanje Skupštinom, a umjesto njih instalirati HNL.

Na taj način bi umjesto Vukadinu odanih kadrova Devedesetke iz Livna u vlast ušli duvanjski HNL-ovci koji bi bili po mjeri livanjskog HDZ-a.

Koja ironija, ono što je Vukadin bio namjenio livanjskom HDZ-u kako bi osigurao potpunu vlast u Županiji, oni sada pokušavaju isporučiti njemu.

Međutim, da bi se taj plan realizirao potrebno je osigurati potporu Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini gdje je do sada Vukadin imao kontrolu svih šest zastupnika iz Tomislavgrada.

Ključno je pitanje hoće li Vukadin nakon ovoga zajedno s Devedesetkom nastaviti pohod na „Šume“ i istovremeno gurati svoje imenovanje za predsjednika Vlade ili je za oboje već kasno.

Draško Dalić, predsjednik Županijske neovisne liste i zastupnik u Skupštini HBŽ