DOKTORI TVRDILI DA ĆE UMRIJETI ZA 6 MJESECI: Odbio je kemoterapiju i doživio 102 godine! Evo kako se riješio raka

Umro je od starosti, a rak koji mu je dijagnosticiran prije više od 45 godina, odavno nije postojao u njegovom tijelu.

stamatis

Kada su ljekari STAMATIS MORAITIS, grčkom ratnom veteranu 1976. godine dijagnosticirali neizliječive rak pluća, on se pomirio s tim da će umrijeti. Nitko nije ni slutio da će Stamatis postati čovjek koga će “BBC” tražiti zbog čudesnog izliječenja da bi s njim napravio intervju!

Naime, davne 1976. godine, devet različitih doktora reklo je STAMATIS da mu je ostalo šest mjeseci života, s tim da bi trebalo odmah krenuti na kemoterapiju. Kako nije želio da se podvrgne ovom tretmanu, kemoterapiju je odbio i vratio se u rodnu Ikariju, otok u Grčkoj, piše “Dnevno” …

Nakon toga, dogodilo se nešto nevjerojatno!

Na samom početku, počeo je da pati od depresije, pa je po cijeli dan bio u krevetu, a njegova supruga i majka su brinule o njemu.

Jednog dana, vratila mu se vjera i želja za životom, doduše kratko jer je mislio da mu je još malo vremena ostalo. Krenuo je aktivno živjeti – nedjeljom ujutro penjao se na brdo na kojem se nalazi grčka pravoslavna crkva u kojoj je njegov djed bio svećenik. Počeli su ga obilaze njegovi prijatelji, kada su saznali da se vratio u rodni kraj i svaki dan bi s njima pričao satima uz dvije boce lokano proizvedenog vina.

“Bar ću umrijeti sretan”, ponavljao je tada Stamatis.

Narednih mjeseci iz nekog razloga je počeo da osjeća snagu. Jednog dana, odlučio je da zasadi svoj vrt. Nije očekivao da će doživjeti plodove tog vrta, ali je to bio dobar razlog da uživa na suncu i svježem zraku pored mora.

Prošlo je šest mjeseci, ali Moraitis nije umro. Umjesto smrti, pobrao je svoje povrće, očistio obiteljski vinograd, ponovno se saživio s otokom, počeo raditi u vinogradu, budio se rano i po cijeli dan provodio u prirodi. Sam sebi je pravio ručak s povrćem iz svoje bašte. Kad bi došlo veče, otišao bi u lokalnu kafanu gdje je igrao domine do dugo iza ponoći.

Godine su prolazile. On je bio sve zdraviji, tako se osjećao. Nadogradio je svoju kuću s još nekoliko soba, a godišnje je proizvodio i do 1.500 litara svog, domaćeg vina.

Nakon 40 godina takvog života, doživio je 97 godina, kada je shvatio da nije umro i odlučio je da posjeti doktore sa svojim nalazima kako bi provjerio što se dogodilo. Pokušao je nađe iste one doktore koji su mi prognozirali 6 mjeseci života, ali je saznao da ih je sve nadživio.

Moraitis je umro kada je imao nevjerovatne 102 godine, sretan i zdrav. Umro je od starosti, a rak koji se spominjao, više nije postojao.

Što se dogodilo?

“Bolesnom čovjeku ne treba toliko medicina koliko mu je potrebna vjera, volja i vraćanje prirodi. Za zdravlje je potrebna regeneracija tijela i duha. Mjesto u koje se vratio, Ikaria, pozata je po zdravoj hrani. Mještani tog otoka gotovo da ni ne znaju za bolesti srca ili raka. One su tamo vrlo rijetke “, rekli su znanstvenici nakon istraživanja ovog neobičnog slučaja i zaključili da je mediteranska prehrana definitivno odigrala ključnu ulogu.

Djevičansko maslinovo ulje, rukola, švicarska blitva, ugljikohidrati, leća, hljeb od žitarica cijelog zrna, origano, peršin i vlasac odlične su namirnice koje se na otoku Ikaria koriste svakodnevno. Također, tamo se crveno meso ne jede više od jednom tjedno.

“Možda nemamo mnogo novca, ali uvijek imamo hranu na stolu i zabavljamo se s obitelji i prijateljima. Ne žurimo sve obaviti preko dana, pa ponekad radimo i po noći. A na kraju dana ne odemo na dvosjed gledati TV, već se družimo i smijemo “, govore mještani Ikarije.

Posebnost života u Ikariji koja liječi sve bolesti je u tome što nitko ne žuri živjeti. Sve što jedu i piju sami proizvode u svom vrtu. Puno pješače, i po 20 km na dan, a popodne cijelo naselje odmara. Puno se smiju i druže kao obitelj i kao prijatelji. Ispijaju svojom rukom napravljeno vino, ali i puno čaja i jesti svoju hranu. Žive bez ikakvog stresa i zbog toga su sretni. Jurnjava za novcem kod njih nema.

Recept za izliječenje na temelju života u Ikariji:

Mediteranska dijeta
Mnogo, po mogućnosti, sirovog i domaćeg povrća. Izbaciti meso u potpunosti ili ga ograničiti na jedan obrok tjedno. Domaće maslinovo ulje, sjemenke, žitarice. Domaći hljeb sa žitaricama cijelog zrna. Domaće voće i povrće. Ne zaboravite ribu!
mnogo čaja
Čaj ima diuretska svojstva i ima mogućnost da izbaci sve otrove iz tijela, ako je domaći naravno.
odmor
Odmarajte ako ste umorni. Ne prisiljavajte svoj organizam na život uz malo sna. Ljudi koji popodne odmaraju bar 5 puta tjedno po pola sata, imaju 35% manju šansu za kardiovaskularna oboljenja. Također se smanjuje i hormon stresa.
Budite aktivni u prirodi
Šetajte, upijajte sunce i more ili zelenilo, šumu, travu. Radite, gradite, sadite. Osjećajte se korisno.
Ne jurite sa životom i oslobodite se strahova i stresa
Družite se s prijateljima i obitelji, puno se smijte i ne očekujte od života ništa. Jednostavno se prepustite ljepoti života. Ukoliko je moguće, preselite se u mjesto bez smoga, u mjesto bez otrova u zraku. U mjesto gdje vas nitko neće tjerati ili prisiljavati na bilo što.
“Živite život i zaboravite na bolest. Živite kao da je uopće nemate, kao da nema “, govorio je STAMATIS i dao sebi još 45 godina, umjesto prognoziranih 6 mjeseci.