Dr Jerlagić učenicima podijelio poklone za oralnu higijenu

Poznati livanjski specijalista dječje i preventivne stomatologije, prim.dr.Alija Jerlagić, već nekoliko godina drži predavanja polaznicima livanjskih vrtića i prvih razreda osnovnih škola na temu oralne higijene i zdravlja zubi.

On to radi na njima pristupačan način, praktično demonstrirajući na modelu vilice kako se ispravno peru zubi, što potom djeca uvježbavaju, na modelu u školi, a na vlastitim zubima kod kuće. Dr. Jerlagić ih podučava i zdravoj prehrani, ali ih na određen način priprema da mu dolaze i u ordinaciju bez straha, kako bi im pregledavao zube i održavao ih zdravima.

Ove godine, pošto mu je, završetkom obuke s prvašima, na zalihi preostalo zubnih pasti i reklamnog materijala vezanog za oralnu higijenu, odlučio je obići i sve druge razrede livanjskih škola, koji su već prošli obuku, te s njima ponoviti gradivo i obradovati ih poklonima za oralnu higijenu.

Obradovao ih je ukupno 192, a da su se i mališani obradovali svom doktoru i sami smo se uvjerili u IIA razredu OŠ „I.G.Kovačić“. Nakon ponavljanja gradiva i podjele poklona uslijedila je i zajednička slika „drugaša“ s doktorom i učiteljicom, koje su djeca dočekala horskom pjesmom dobrodošlice.
Slike uz temu(foto A.Kamber)
Ale Kamber, Livno