Dr. Rimac dao otkaz u bolnici i poziva HDZ BiH na sučeljavanje, a oni kažu: Prekipjela mu manja plaća i oporba

mac

Koristim ovu priliku kako bih pozvao vlastodršce iz HDZ-a BiH na javno sučeljavanje, kako se ne bih prepucavali priopćenjima. Zamolio bih sve novinare da organiziraju javno sučeljavanje, u dogovoru s HDZ-om BiH, kako bi se čula cijela istina vezana za zdravstvo, ali i brojne druge teme; kada god da zakažete isto ja sam spreman doći, poručio je Rimac.

Predsjednik Središnjeg odbora HDZ-a 1990. Nediljko Rimac koji je nedavno dao otkaz u Županijskoj bolnici u Livnu pozvao je jučer predstavnike HDZ-a BiH na javno sučeljavanje na ovu, ali i druge teme.

-Koristim ovu priliku kako bih pozvao vlastodršce iz HDZ-a BiH na javno sučeljavanje, kako se ne bih prepucavali priopćenjima. Zamolio bih sve novinare da organiziraju javno sučeljavanje, u dogovoru s HDZ-om BiH, kako bi se čula cijela istina vezana za zdravstvo, ali i brojne druge teme; kada god da zakažete isto ja sam spreman doći, poručio je Rimac.
HDZ 1990: Troture i progoni prislili dr. Rimca na otkaz

Podsjećamo, početkom lipnja Rimac je dao otkaz u navedenoj bolnici, a nakon toga oglasio se HDZ 1990 te je u svojem priopćenju objasnio razloge tog poteza.

“Drage naše Livanjke i Livnjaci, dragi naši susjedi, prijatelji, poznanici, simpatizeri i nesimatizeri, dobri i pošteni žitelji ovog grada,do kad, do kad ćete trpjeti ovu vladajuću kliku, kliku koja je umislila da su ovozemaljski livanjski bogovi. Jučer su objavili da je 41 obitelj, čija su djeca na jesen trebala krenuti u prvi razred, iselila iz Livna. Danas vas informiramo da su dr. Nediljka Rimca- Zelu, neprestanim torturama, pritiscima, objedama i progonom, prisili da da otkaz u Županijskoj bolnici”, naveli su tada u priopćenju iz HDZ-a 1990.

HDZ BiH: Rimac ne može podnijeti manju plaću

S druge pak strane Općinski odbor HDZ-a BiH Livno u svojem je priopćenju naveo kako smatra otvoreno pismo HDZ-a 1990 Livno kao još jedan medijski spin ove stranke “kako bi se pokušalo ucijeniti livanjsku javnost i prikriti stvarni uzroci odlaska livanjskog kirurga Nediljka Rimca iz Županijske bolnice, kojeg u ovom slučaju treba promatrati prije svega kao oporbenog čelnika pa tek onda kao liječnika”.

-Kada već “Devedesetka” ucjenjuje i plaši livanjsku javnost odlaskom dr. Rimca iz Livna, onda su trebali reći i prave razloge zašto on to čini. Očito dr. Rimac ne može podnijeti mali iznos zastupničke plaće i honorara u Županijskoj bolnici. Što je, slažemo se, nekoliko puta manje od plaće koju je primao kao predsjednik Vlade HBŽ-a u sedmogodišnjem razdoblju. Tada je, naime, inkasirao mjesečno devet tisuća maraka plaća iz proračuna. Četiri i pol kao predsjednik Vlade, a još toliko kao kirurg. Strpljivo je dr. Rimac od 2013. čekao ponovno priliku da se vrati na vlast, ali ona mu je dva puta izmaknula, na prošlim lokalnim i županijskim izborima. Jučer mu je očito prekipjelo pa je odlučio dati ostavku u bolnici, naveli su iz livanjskog HDZ-a BiH.

/Republikainfo.com/