Dramatična situacija: Bugarska šalje vojsku, grčki policajci se bore s migrantima

Tisuće migranata koji su se nalazili u Turskoj stigle su na granice Grčke i Bugarske, koje su upozorile da ih neće primiti.

Ankara je prethodno najavila da neće više sprečavati odlazak migranata u Europu.

Izbjeglice koje su turski graničari pustili da izađu iz Turske sukobile su se s grčkim policijskim snagama koje ih sprečavaju da uđu u Grčku i na tlo Europske unije. Policija koristi suzavac, a migranti policiju gađaju kamenjem.

Mediji u Turskoj pišu da je stanje na granicama kaotično.

– Stotine migranata su krenule iz turskog grada Edirne prema granici s Grčkom i čekaju da prijeđu granični prijelaz Pazarluke i da uđu u Grčku. Od jučer se njihov broj udvostručio i povećava se svake minute. Noć su proveli napolju na hladnih vremenskim uvjetima. Migranti su iz Sirije, Irana, Iraka, Maroka i Pakistana – navodi se u tekstu “Hurriyeta”.

“Milliyet” izvještava da drugi val migranata iz mjesta poput Dikilija, İzmira i Ajvačıka se brodom prebacuje i iskrcava na grčkom otoku Lezbosu kao tranzitnoj ruti prema Europi.

“Yeni safak” u tekstu s dramatičnim naslovom “Turska je otvorila vrata, 120.000 migranata će biti na pragu Europe” piše da su nakon pet godina izbjeglice opet na putu prema Europi.

– Tisuće ih kreću prema zemljama EU. U Europi počinje panika. Bugarska je poslala 1.000 vojnika na granične prijelaze, a 120.000 izbjeglica čeka da prijeđe u Europu – piše “Yeni safak”.

Dnevnik.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply