DRAŠKO DALIĆ: Dragi naš gradonačelniče, kako ste!

Gradonačelniče! Dragi naš gradonačelniče, kako ste?!

Jeste li živi?

Baš smo zabrinuti za Vas. Ne pamtimo kada ste zadnji put imali za potrebu obratiti se svojim građanima, informirati o nečemu, priopćiti nam kakve Vas brige more.

Oprostite ako Vas uznemiravamo i remetimo vaš duboki san u kojemu ste već duže vrijeme, rekli bismo godinama.

Kako mi u Županijskoj neovisnoj listi jako cijenimo i njegujemo transparentnost i Vas ovim putem pozivamo da napravite presedan i informirate nas bar o nekim stvarima iz Vašeg djelokruga, a koji se tiču našeg grada i kraja, svih građana bez obzira kome ili čemu pripadali!

Stoga Vama postavljamo ovako javno, a voljeli bi i takav odgovor, nekoliko pitanja:

Što poduzimate na temu prometnih rješenja, brzih cesta i autoceste na području Vaše odgovornosti?
Jeste li upoznati s informacijom da postoji plan potpune izolacije Livna?

Naime, u javnosti su sve vise prisutne informacije da ide izgradnja autoceste ceste Banja Luka-Glamoč-Split. Saznali smo od jedne visokopozicionirane osobe iz reda hrvatskog naroda kako je hrvatski nacionalni interes, u prometnom smislu, brza cesta Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Šujica-Kupres-Travnik.

Livna, naravno nema nigdje! Ako niste znali, a sumnjamo, evo sad znate pa nam recite što ste ili ćete poduzeti?!

Također, u zadnje vrijeme spominje se i plinovod i naravno ponovo je na sceni ova ista trasa od hrvatskog nacionalnog interesa. Livna opet nema. Hoćete li išta poduzeti?

Očito neko želi Livno i livanjski kraj potpuno izolirati i isprazniti. Možemo pomisliti da ima i partnera!

Zašto šutite? Ako ne šutite recite nam šta ste po ovom pitanju uradili?

Vama za informaciju Livanjsko polje je na popisu ramsarskih područja. Što mi imamo od toga?

Koristimo li to ili čekamo da se ovo još malo stanovnika iseli ili preseli na drugi svijet pa da cijeli prostor netko konzervira i u bliskoj budućnosti pokazuju kako su nekad na ovom prostiru živjeli dobri ljudi koji su se zvali livnjaci?

Gdje je zapelo s radovima na gradskom groblju? (https://www.akta.ba/…/odabran-izvodac-livno-gradi-mr…/105110). Sto dvadeset dana će brzo proći! Zašto se još ništa ne radi?

Hoće li i s tim projektom i aktivnostima biti kao s novom gradskom tržnicom (ttps://www.akta.ba/investicije/nakon-tri-godine-aktualizirana-gradnja-trznice-u-livnu-vrijedna-17-miliona-km/103395..) ili ćete možda opet u radove po nekom nelogičnom vremenu kao što ste i s radovima u koritu Bistrice kod Foruma! Pa tko još radi na „vodenim“ projektima u jesen? Hoće, hoće, čekat će kiša, jer su u Livnu počeli neki poslovi!

Dok se drugima pružaju mogućnosti razvoja i zapošljavanja, naš krajnji domet je krpljenje po sto puta istih rupa na cestama i izgradnja nogostupa, kojima nema više tko hodati.

Ima toga još, ali evo da ne bi i čitateljima i Vama bilo previše, u iščekivanju odgovora stat ćemo ovdje.

I također Vam dobronamjerno savjetujemo: Iskoristite i Vi sva zakonom dozvoljena sredstva i zatražite da se s organiziranim radom na štetu grada Livna više prestane.

Pokažite da ste gradonačelnik Livna, a ne potrčko osoba s viših razina, koja slijepo izvršava naloge pa taman bili i na štetu Livna.

Imate prohodnost vlasti kako to Vi često ističete; ista vlast od razine grada do najviših državnih razina.

Iskoristite to!

Recite im javno, jasno i glasno, da više to ne može tako, lupite šakom o stol, borite se za interese Livna. Evo makar jednom, ako niste, kroz ovo dugovječno upravljanje Livnom, onda bar na kraju vremena upravljanja njime.

Livno Vam je sigurno puno dalo, vratite i Vi njemu nešto, bar za kraj!

Predsjednik Županijske neovisne liste, Draško Dalić