DRAŠKO DALIĆ: HDZ BiH može biti sretan ako osvoji i pola od željenih 10 mandata!

Iziđi i biraj DOBRO!

ŽUPANIJSKA NEOVISNA LISTA

Ako je suditi po sinoćnjem središnjem skupu HDZ-a BiH u Livnu, u jedva popunjenoj sportskoj dvorani, ova stranka u HBŽ-u može biti sretna ako osvoji i pola od željenih deset mandata u Skupštini. U pomalo otužnoj i ironičnoj atmosferi pod sloganom “Zajedništvo” je manifestirana bezidejnost političkog programa a izostalo je i zajedništvo s publikom koja je hladno i ukočeno statirala na tribinama.
Pozornicom su prodefilirali lokalni stranački lideri prosipajući uvijek istu dvadesetogodišnju demagogiju birokratskim nabrajanjem onoga što su napravili. Izgledalo je kao i da sami ne vjeruju u to što govore.

Takav je bio i nositelj liste Ivan Jozić koji je s drhtavim glasom i podsmiješljivim izrazom lica predstavio program HDZ-a BiH za Županiju. Jasno je i zašto okupljeni, mahom članovi obitelji onih čija su se imena našla na listi, nisu oduševljeno odobravali ono što se moglo čuti s pozornice.
Pa ni oni više ne vjeruju u zajedništvo, rast i opstanak, što su bile glavne poruke skupa.
Znaju da postoji samo zajedništvo jedne strukture unutar te stranke kada se radi o korupciji svake vrste i nepotizmu.
Znaju da se o rastu i opstanku može govoriti u Širokom Brijegu, Posušju i Grudama, odakle se ljudi ne iseljavaju i gdje žive bolje a da je to deplasirano spominjati u HBŽ-u, gdje se unatoč masovnom iseljavanju i dalje povećava broj nezaposlenih i prostoru koji je najnerazvijenije mjesto u najnerazvijenijoj državi u Europi

Predsjednik ŽNL: Draško Dalić