Drvar: Nastavlja se potraga za nestalom staricom

Vinka Maksić posljednji put viđena je 31. ožujka kada se iz obiteljskog doma udaljila u nepoznatom pravcu, a njezin nestanak prijavljen u 3. travnja.

Potraga za nestalom šezdesetdevetogodišnjom Vinkom Maksić iz naselja Mrđe kod Drvara nastavlja se smanjenim intezitetom uz svakodnevnu komunikaciju s PU Drvar, mještanima te Službom za Civilnu zaštitu općine Drvar. Vinka Maksić posljednji put viđena je 31. ožujka kada se iz obiteljskog doma udaljila u nepoznatom pravcu, a njezin nestanak prijavljen u 3. travnja.

 

Marino Vidović, voditelj dosadašnje potrage te pročelnik GSS –ove stanice Hercegbosanske županije (HBŽ) napominje kako je u dosadašnjoj potrazi pretraženo veliko područje po vrlo teškom i nepristupačnom terenu te da nije pronađen nikakav opipljiv trag vezan za nestanak starice. ”Tijekom vikenda smo imali potragu većih razmjera, te sada održavamo svakodnevnu komunikaciju s PU Drvar, mještanima tog mjesta te drvarskom službom za civilnu zaštitu”, kaže Vidović. U GSS HBŽ-u planiraju, ukoliko nešto ranije ne bude ukazivalo na nestalu, da tijekom vikenda pokrenu još jednom opsežnu potragu od naselja gdje je starica zadnji put viđena.

 

Inače, u dosadašnjoj potrazi sudjelovalo je 25 članova GSS-a s područja HBŽ-a, Mostara, Čapljine, Gruda, Čitluka i Posušja, s dva potražna tima i psima tragačima te djelatnici PU Drvar, Općinska služba Civilne zaštite i lokalna lovačka udruga.

https://www.bljesak.info