I državni parlament se bavio Borjaninom nevjestom!

borjana

Zastupnica Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Maja Gasal-Vražalica tražila je od Vijeća ministara BiH da joj odgovori kako je moguće da je projekt Udruge Hrvatska žena Livno financiran iz grantova Vijeća ministara BiH sa 100.000 KM, a drugi značajniji projekti nisu.

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović kazao je da je Udruga Hrvatska žena Livno aplicirala za dodjelu sredstava sukladno Odluci o kriteriju dodjele sredstava u području kulture i da je konačnu odluku donijelo Vijeće ministara BiH.

Osmanović je dodao da je Udruženje Hrvatska žena Livno u travnju obavijestilo Ministarstvo civilnih poslova BiH da još nisu počeli realizaciju projekta te da od njega odustaju. Kako kaže, ta udruga na kraju je vratila novac Ministarstvu civilnih poslova BiH, o čemu postoje dokazi, odnosno uplatnica.

Zastupnica Gasal-Vražalica nije bila zadovoljna odgovorom, zbog čega je od Osmanovića tražila da se pismeno očituje o vrednovanju aplikacija. Ona je istaknula da treba utvrditi dodjeljuju li se sredstva Vijeća ministara BiH dodjeljuju po principu tko ima više rangiranu osobu na vlasti u našoj zemlji, zbog čega je i tražila izvješće povjerenstva o vrednovanju svih prijavitelja.

Udruga Hrvatska žena Livno je inkasirala 100.000 KM od Vijeća ministara, a zanimljivo je da je na čelu te udruge Tihana Krželj, nevjeste Borjane Krišto (djevojački Krželj).

Tihana Krželj udana je za jedinog Borjaninog brata, a cijelo Livno potreslo je saznanje koliko je proračunskih sredstava stizalo u udrugu koju vodi Tihana Krželj u trenutku dok iz Livna trbuhom za kruhom odlaze rijeke mladih ljudi.

To je ujedno bio i razlog kamenovanja Borjane Krišto ispred obiteljske kuće u Livnu. Ona je nakon incidenta izjavila da je napadi neće prestrašiti ‘sve dok ima podršku svog naroda’.

Navode o dodjeli sredstava iz grantova Vijeća ministara BiH nazvala je lažnima unatoč tome što je i u Službenom listu BiH objavljeno kako je Tihana Krželj dobila 100.000 KM od institucija BiH.
(Izvor: http://www.republikainfo.com – Klix.ba)