Duffy i Bergstrom posjetili privrednike u Livnu, Tomislavgradu i Ljubinju

SARAJEVO, 31. svibanj (FENA) – Šef Misije USAID-a u BiH Peter Duffy i šefica suradnje pri Ambasadi Švedske Marie Bergstrom posjetili su tvrtke i udruženja, korisnike podrške USAID/Sweden projekta razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) u Ljubinju, Tomislavgradu i Livnu.

Posjetili su plantaže i pogone kompanije “LjBilje” koja razvija jedinstvenu liniju kozmetike na bazi ljekovitog i aromatičnog bilja. Zatim su se sastali sa pčelarima iz udruženja “Kadulja” te su posjetili lokacije gdje su smještene košnice u selu Miljanovići, priopćeno je iz projekta FARMA II.

Nakon Ljubinja, Duffy i Bergstrom su posjetili selo Letka kod Tomislavgrada, gdje su imali priliku da se upoznaju sa primjerom uključivanja srednjoškolaca u edukaciju i praktičnu nastavu iz pčelarstva u udruzi “LAG”.

Posljednja posjeta u njihovom obilasku Hercegovine bila je u Golinjevu kod Livna gdje su se susreli sa rukovodstvom kompanije “Eko sir Puđa”, upoznavši se sa prilikama i izazovima u rastućem sektoru proizvodnje sira i perspektivama koje ovaj sektor ima nakon liberalizacije tržišta Europske unije.

Biznis.ba / FENA