DUNOVIĆ VJETRE: Više nitko ne spominje da je Vlada FBIH nelegalna, i sastavljena na osnovu izbora 2014. g.

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) BiH usvojio je danas pojedinačne odluke o privremenim poravnanjima među entitetima od raspodjele neizravnih poreza s jedinstvenog računa za razdoblje od 2012. do kraja 2019. godine.

Na današnjoj sjednici usvojena je i odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za razdoblje od travnja do srpnja 2020. godine, čime je prekinut skoro dvogodišnji zastoj u donošenju ovih odluka, javlja BHRT.

Članovi UO danas su razmatrali inicijativu NELEGALNE Vlade Federacije BiH o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) kojim se predviđalo pomjeranje roka plaćanja PDV-a. Nakon detaljnih analiza izvršenih u UNO, utvrđeno je da ovakve dopune ne bi imale učinka nego bi bile kontraproduktivne te nisu usvojene predložene zakonske izmjene.

Članovi UO UNO danas su usvojili i odluku o visini stope kompenzatorne kamate za razdoblje 1. srpnja – 31. prosinca 2020. godine koja ostaje nepromijenjena i obračunavat će se po stopi od 12 posto.

UO UNO usvojio je danas pravilnike o primjeni zakona o PDV-u te prinudnoj naplati neizravnih poreza, a usvojen je i izvještaj o izvršenju proračuna UNO za prošlu godinu.

Ovo na slici je Dunović. Federalni Komšić, Izabran je ispred DF-a na mjesto srpskog potpredsjednika Vlade. Nametnut je Srbima Federacije 2014 g. Zbog SDA blokade odluke Ustavnog suda u slučaju Ljubić i dalje je na funkciji. Čavara Vladu ne rapušta. Prije će taj raspustiti narod nego Vladu FBIH.

Poskok.info