Duvanjski “odmetnici” u HDZ-u prešli na stranu Borjane Krišto!

Iako je u Hercegbosanskoj županiji vani temperatura u debelom minusu, prilično je vruće u “stožernoj” hrvatskoj stranci. Nezvanično doznajemo da je za danas u 14 sati zakazana sjednica Županijskoj odbora HDZ BiH. Između ostalog, na dnevnom redu je smjena predsjednika ŽO HDZ BiH HBŽ Ivice Brešića. 

Traženo je od Brešića da sazove Županijski odbor, ali on nije pristao. Potpisnica za sazivanje pomenute sjednice je i Borjana Krišto. Da li će Brešić biti smjenjen u mnogome ovisi od “odmetnute” duvanjske struje koju predvodi duvanjski načelnik Ivan Vukadin. Ako Vukadin okrene leđa svom prijatelju, Brešić prije same sjednice podnosi ostavku.

U međuvremenu doznajemo da je Ivica Brešić podnio ostavku jer je Vukadin okrenuo leđa prijatelju. Borjana Krišto je za sada “uvjerila” Vukadina, slijedi borba za pozicije u Skupštini i Vladi Hercegbosanske županije.

Odnos Duvno : Livno odnosno Ivan Vukadin : Borjana Krišto – borba za pozicije u HDZ BiH se nastavlja. Za sada je najizvjesniji nasljednik Ivice Brešića na mjestu predsjednika ŽO HDZ BiH HBŽ – Branko Ivković ili možda Krešimir Jolić.

Za obiteljskog zeta Ivicu Brešića Borjana Krišto je ranije govorila da je najobrazovanija, najinteligentnija mlada osoba u HBŽ, da je uspješna politička budućnost pred njm. Sad ga ona smjenjuje! Šta li joj je napravio?!

Popis članova ŽO HDZ BiH iz Livna i Glamoča koji su za smjenu predsjednika ŽO Ivice Brešića

 

Ivica Brešić, bivši predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ
Ivan Vukadin, načelnik Općine Tomislavgrad